A TAMAN SMO SE NAVIKLI NA SUNCE...Srbija na udaru OLUJNIH VETROVA: U pojedinim delovima zemlje PADAĆE SNEG - ZIMA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA!

Autor:

Vesti

12.02.2024

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra se očekuje pretežno oblačno vreme, još malo hladnije, sa mestimičnom kišom i snegom na visokim planinama.

A TAMAN SMO SE NAVIKLI NA SUNCE...Srbija na udaru OLUJNIH VETROVA: U pojedinim delovima zemlje PADAĆE SNEG - ZIMA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/R. PRELIĆ

Nakon neobično toplih temperatura i pravog prolećnog dana usred februara, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavljuje povratak zime.

Danas nas očekuje pretežno oblačno vreme, ali i dalje sa temperaturama iznad proseka, mestimičnom kišom i kratkotrajnim pljuskovima, a na visokim planinama i sa snegom. Padavine će većinom biti slabog intenziteta, pri čemu će duvati slab do umeren, na planinama povremeno jak južni i jugozapadni vetar.


Očekivano vreme narednih dana

Sutra se očekuje pretežno oblačno vreme, još malo hladnije, sa mestimičnom kišom i snegom na visokim planinama. Vetar će biti umeren do jak severozapadni, a temperature će se kretati od 4 do 8 stepeni najniže, odnosno od 10 do 14 stepeni najviše. U sredu će na severu zemlje biti promenljivo oblačno i suvo, dok će u ostalim predelima biti umereno do potpuno oblačno, sa mogućim slabim snegom na visokim planinama.

Prognoza za četvrtak

Slično vreme očekuje se i za četvrtak, sa promenljivo oblačnim vremenom, dužim sunčanim periodima i suvim vremenom. Vetar će biti slab do umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni, dok će temperature varirati od -1 do 3 stepena najniže, odnosno od 9 do 12 stepeni najviše.

Sve u svemu, nakon kratkog prolećnog intermeca, zima se vraća svojoj vladavini, donoseći nam pretežno oblačno vreme, kišu i sneg na planinama, ali i temperature iznad proseka za ovo doba godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading