BILO JE PREVIŠE LEPO DA BI POTRAJALO! U SRBIJU STIŽE ZAHLAĐENJE I POGORŠANJE VREMENA: Evo gde najpre stižu PADAVINE - RHMZ objavio detaljnu prognozu za dane pred nama!

Autor:

Vesti

08.02.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiže nam sneg - i to brže nego što mislimo!

BILO JE PREVIŠE LEPO DA BI POTRAJALO!  U SRBIJU STIŽE ZAHLAĐENJE I POGORŠANJE VREMENA: Evo gde najpre stižu PADAVINE - RHMZ objavio detaljnu prognozu za dane pred nama!

Foto: Tanjug/NENAD MIHAJLOVIC/J. PAP

Prema najnovijoj objavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, do kraja sedmice se očekuje natprosečno toplo vreme, sa maksimalnim temperaturama u većini mesta od 15 do 23 stepena.

Republika

Foto: printscreen/RHMZ

 

 

Međutim, za vikend se prognozira vetrovito vreme, sa umerenim i jakim južnim i jugozapadnim vetrovima, dok će u košavskom području duvati jugoistočni vetar. Posebno treba obratiti pažnju na brdsko-planinske predele Dinarskog područja gde se očekuju udari vetra olujne jačine, a olujni udari košave se očekuju i na jugu Banata, kao i u donjem Podunavlju.

Foto: printscreen/RHMZ

 

Promenljivo vreme sa padavinama

Prema najnovijim prognozama, za vikend se očekuje pretežno kišovito vreme na jugozapadu Srbije, naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom. Povremene padavine se očekuju i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostalim delovima zemlje zadržati uglavnom suvo. Zanimljivo je da će od ponedeljka do četvrtka biti oblačno i postepeno hladnije, sa čestom pojavom kiše u svim krajevima, a sredinom naredne sedmice se očekuje prelazak kiše u sneg u planinskim predelima uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača.



Dnevna kolebanja temperature

Tokom narednih dana, očekuju se izražena dnevna kolebanja temperature, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji. Minimalne temperature će se kretati od -2 do 2 stepena, dok će najviše dnevne temperature lokalno dostizati čak do 20 stepeni. Međutim, za vikend se predviđa značajno smanjenje dnevnih temperaturnih oscilacija usled povećanja oblačnosti i pojačanja vetra.

Ove prognoze ukazuju na promenljive vremenske prilike u narednom periodu, sa naglim promenama temperature i pojavom padavina, posebno na planinskim predelima. Građani se pozivaju da prate vremenske prognoze i da budu spremni na eventualne promene vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading