ĐACI PONOVO IDU NA RASPUST ZBOG SKOKA OBOLELIH OD GRIPA?! Mnogo zaraženih među decom i nastavnicima!

Autor:

Vesti

07.02.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sretenjski raspust bi mogao da se produži!

ĐACI PONOVO IDU NA RASPUST ZBOG SKOKA OBOLELIH OD GRIPA?! Mnogo zaraženih među decom i nastavnicima!

Foto: Shutterstock, Pixabay

Zbog povećanog broja učenika i nastavnika koji boluju od respiratornih infekcija i gripa, postoji mogućnost da osnovci i srednjoškolci dobiju neočekivani kratki odmor.

Medijski izvori navode da postoji mogućnost da učenici budu na raspustu od 12. do 16. februara, s povratkom u školske klupe 19. februara.

Prema pisanju "Novosti", rukovodioci osnovnih i srednjih škola u Beogradu su ovog jutra primili poruku od predsednika opštinskih školskih direktora da se izjasne o predlogu da se Sretenjski raspust produži za celu narednu nedelju. Traži se i informacija o broju učenika i zaposlenih koji su trenutno na bolovanju, kao i predlozi za nadoknađivanje propuštene nastave.

Skok zaraženih

Na teritoriji Beograda tokom prošle nedelje od akutnih respiratornih infekcija obolelo je 18.939 osoba.

Novoobolelih je 1.126,3 na 100.000 stanovnika, a od oboljenja sličnih gripu je bolesno 877 pacijenata, odnosno 52,2 novoobolelih na 100.000 stanovnika, podaci su Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

- U pоrеđеnju sа prеthоdnоm nеdеljоm bеlеži sе pоrаst brоја оbоlеlih оd оbоljеnjа sličnih gripu. U оvој izvеštајnој nеdеlji sе i dаljе rеgistruје srеdnji intеnzitеt акtivnоsti virusа gripа i rеgiоnаlnа gеоgrаfsка rаsprоstrаnjеnоst - navodi Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Nајvišе stоpе incidеnciје оbоljеnjа sličnih gripu rеgistrоvаnе su u Zlаtibоrsкоm, Pirоtsкоm i Srеdnjоbаnаtsкоm окrugu, dок sе nајvišе uzrаsnо-spеcifičnе stоpе bеlеžе u uzrаsnim grupаmа оd 5 dо 14 gоdinа i 0 dо 4 gоdinе.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nadimak

07.02.2024 15:13

Truju nas iz aviona nevidjenim otrovima i onda proglase epidemiju. Ko ce vise krenuti da obara te avione? Pvo, vojska? Stiti li neko ovaj narod? Poubijace nas, probudite se !!!

Lekar u penziji

08.02.2024 11:11

Re Nadimak; strucnjak... Nemam reci, edukujte se pa komentarisite.