KAKO JE UOPŠTE DOŠLO DO OVOGA?! Snežana u svoj stan u CENTRU BEOGRADA ne može da uđe 7 godina: "Podstanar iz pakla" neće ni da čuje za vlasnike!

Autor:

Vesti

06.02.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stan, koji je nekada pripadao majci supruga Marka, bio je iznajmljen podstanaru na deset godina.

KAKO JE UOPŠTE DOŠLO DO OVOGA?! Snežana u svoj stan u CENTRU BEOGRADA ne može da uđe 7 godina: "Podstanar iz pakla" neće ni da čuje za vlasnike!

Foto: Shutterstock

Beogradska porodica, koja već nekoliko godina živi u Francuskoj, suočava se sa teškom borbom kako bi izbacila podstanara iz svog stana u centru Beograda.

Nakon raskida ugovora o zakupu početkom septembra 2023, porodica je odlučila da podnese tužbu Prvom osnovnom sudu i zatraži iseljenje.

Trnovit put ka sukobu

Stan, koji je nekada pripadao majci supruga Marka, bio je iznajmljen podstanaru na deset godina. Međutim, nakon što se podstanar uselio, počeli su problemi. Podstanar je promenio bravu stana i odbio da preda ključ vlasnicima, tvrdeći da će ga dati samo vlasnicima stana, u ovom slučaju Markovoj majci. Osim toga, podstanar je sam odredio dve godine stanovanja za radove, ali vlasnicima nikada nije omogućio da uđu u stan i vide šta je urađeno. Ova situacija je dovela do brojnih nesuglasica i sukoba.

Neočekivani obrti

Jedan od neočekivanih obrta u ovoj priči jeste činjenica da je podstanar na svoju ruku napravio sef za držanje oružja i držao pištolj u stanu bez znanja vlasnika stana. Ovo je dodatno zakomplikovalo već napetu situaciju, posebno jer podstanar nije bio prijavljen u stanu u tom periodu.

Borba za pravdu

Nakon brojnih pokušaja rešavanja situacije mirnim putem, vlasnici stana su na kraju odlučili da angažuju advokata kako bi rešili ovu situaciju putem pravnih kanala. Međutim, čak ni nakon ovog poteza, odgovor od podstanara nisu dobili.


Ova porodična drama predstavlja samo jedan od mnogobrojnih slučajeva sukoba između stanodavaca i podstanara. Uprkos zakonskim regulativama, situacije poput ove mogu se pretvoriti u pravu noćnu moru za vlasnike nekretnina. Nadamo se da će ova porodica uspeti da reši svoj problem i da će se iz ovog iskustva izvući pouke koje će biti od pomoći drugim porodicama u sličnim situacijama.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading