KAKO BISTE SE VI SNAŠLI?! Ovako izgleda život na -76 stepeni: Upoznajte Amerikanca koji godišnje zaradi i do 75.000 EVRA - Evo čime se bavi! (FOTO,VIDEO)

Autor: D.B.

Vesti

30.01.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako deluje kao idilično mesto za život, rad na Antarktiku nosi sa sobom brojne izazove.

KAKO BISTE SE VI SNAŠLI?! Ovako izgleda život na -76 stepeni: Upoznajte Amerikanca koji godišnje zaradi i do 75.000 EVRA - Evo čime se bavi! (FOTO,VIDEO)

Foto: Wikipedia/Cascoly

Džef Keps (33) je Amerikanac koji je odlučio da svoj život posveti radu na Antarktiku. Kako kaže, posao mehaničara na polarnoj stanici Amundsen-Skot na Južnom polu nije samo posao - to je način života.

Džef je dobio priliku da zarađuje godišnje oko 75.000 evra, ali uz to dolazi i životna avantura koju retko ko može da doživi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Capps (@thejeffcapps)

 


Život na "svemirskom brodu"

Džef opisuje život na Antarktiku kao život na velikom brodu. Sa svojom devojkom Mišel, koja radi u keteringu, stvara zajednicu na polarnoj stanici koju nazivaju svojim "svemirskim brodom". Izolovani su na preko 1.000 km udaljenosti od najbliže slične stanice, što ih čini potpuno izolovanim od ostatka sveta.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Capps (@thejeffcapps)

 


Izazovi života na Antarktiku

Iako deluje kao idilično mesto za život, rad na Antarktiku nosi sa sobom brojne izazove. Džef je jednom prilikom radio napolju na temperaturi od minus 76 stepeni Celzijusa. Ovo je samo jedan od primera ekstremnih uslova sa kojima se suočavaju stanovnici ove polarno-istraživačke stanice.

Zajednički život na krajnjem jugu planete

Džef ističe da je život na Antarktiku poput života u velikoj porodici. Sa samo 43 stanovnika na stanici, izgrađuje se posebna zajednica gde se ljudi međusobno poštuju i podržavaju. Zabave u centru su legendarne, a tokom leta su čak održali i sopstvene Olimpijske igre. Kreativnost i međusobno poštovanje su ključni elementi za opstanak i dobrobit svih koji žive i rade na Južnom polu.

 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading