SRCE DA PREPUKNE OD TUGE: Dečak preminuo u snu (2) dok je čekao MESTO U DOMU ili da ga NEKO USVOJI!

Autor:

Svet

30.01.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je preminuo u snu a da prethodno nije dočekao da ga neko usvoji

SRCE DA PREPUKNE OD TUGE: Dečak preminuo u snu (2) dok je čekao MESTO U DOMU ili da ga NEKO USVOJI!

Foto: pixabay.com

Pretužna priča dolazi iz Slavonskog Broda.

Dvadesetomesečni dečak koji je odmah po rođenju ostao sam preminuo je u snu dok je čekao svoje mesto u domu za nezbrinutu decu ili da ga neko usvoji.

Dečak je preminuo zbog iznenadnog zastoja rada srca. Sindrom iznenadne smrti bebe neobjašnjiva je smrt koja nastupa obično tokom sna i to i kod zdrave dece uzrasta do dve godine.

Socijalne službe Hrvatske gotovo su po rođenju pokušale da dete oduzmu od njegovih roditelja jer su bili krajnje nemarni prema njemu.

Skoro dve godine trajao je proces zvaničnog oduzimanja prava roditeljima na dete. Ono je za to vreme bilo više po drugim ustanovama sve dok se zbog prehlade nije obrelo u bolnici "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu.

Tamo je mališan došao k sebi, međutim pre nego što je otpušten iz bolnice, preminuo je u snu.

Postupak oduzimanja prava roditeljima da žive s detetom pokrenut je na Opštinskom sudu u Slavonskom Brodu u aprilu 2022., nakon što se dete rodilo.

Sud je čekao ključan podatak - gde će dete nastaviti da živi nakon što se oduzme roditeljima, bez čega se postupak ne može okončati.

Ipak, zahtevi za smeštaj vraćali su se jer je dečak uvek odbijan za usvajanje i smeštaj po domovima. Uz obrazloženje da su svi trenutno puni.

Pomoć nadležnog Ministarstva socijalne politike stručni tim slavonskobrodske socijalne službe zatražio je u julu 2022. godine, piše Jutarnji list.

Dvojica braće preminulog deteta starosti tri i četiri godine, za koju je socijalna služba takođe u istom postupku tražila izdvajanje iz porodice, i dalje žive s roditeljima, a koji se, prema proceni struke, zbog intelektualnih teškoća ne mogu adekvatno brinuti o njima, prenosi Dnevnik.hr.

Policija istraživanjem nije utvrdila elemente krivičnog dela - tragova nasilja nije bilo. Izveštaj su poslali Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu, a o uzroku smrti će obavestiti javnost čim naprave analizu "složene medicinske dokumentacije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dunja

30.01.2024 11:05

Toj ženi bi trebalo oduzeti pod hitno ovo dvoje djece i naložiti sudski podvezivanje jajnika.