LJUBAV PREMA OLDTAJMERIMA NASLEDILA OD OCA! Upoznajte Saru (10) koja je sama uspela da sklopi FIĆU - Ovo je njena neverovatna PRIČA (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

29.01.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sara je odlučila da svoju ljubav prema fići izrazi kroz sklapanje makete ovog legendarnog automobila.

LJUBAV PREMA OLDTAJMERIMA NASLEDILA OD OCA! Upoznajte Saru (10) koja je sama uspela da sklopi FIĆU - Ovo je njena neverovatna PRIČA (FOTO)

Foto: RINA

Desetogodišnja Sara Marković iz čačanskog naselja Trbušani oduševila je sve svojom ljubavlju prema legendarnom fići, iako je rođena mnogo godina nakon što je ovaj automobil bio simbol bivše Jugoslavije. Sara je postala prava mala majstorica u sklapanju makete fiće, a njena ljubav prema ovom oldtajmeru seže daleko.

Republika

Foto: RINA

 

 


Umetnost sklapanja - Sara i njen "fića"

Sara je odlučila da svoju ljubav prema fići izrazi kroz sklapanje makete ovog legendarnog automobila. Uz pomoć oca i časopisa koji je objavljivao delove makete svakog petka, Sara je vredno radila na svom "fići" punih 25 meseci. Iako je svaki deo imao uputstvo, najveći izazov za Saru bilo je povezivanje kablova kako bi sve funkcionisalo besprekorno.

Sara je uspela da sklopi svoju maketu fiće od A do Š, a rezultat je bio impresivan - svetleća signalizacija, motor, ručno spuštanje prozora, pomeranje sedišta i čak truba, sve je radilo kao na pravom automobilu. Iako je svaki deo koštao 1000 dinara, Sara je istakla da je svaki uloženi dinar bio vredan truda, jer je njen "fića" sada puno srce.

Očeva strast prema fići

Foto: RINA

 

 



Sara nije jedina ljubiteljka fiće u porodici Marković. Njen otac Dejan takođe deli istu strast prema ovom automobilu. Kao strastveni ljubitelj fiće, Dejan je obnovio nekoliko takvih oldtajmera i proveo ih drumovima bivše Jugoslavije. Međutim, jedan fića posebno se izdvaja - "zelena fića", koju Dejan čuva kao kap vode na dlanu. Ovaj jedinstveni automobil često se iznajmljuje za svečane događaje, a Dejan je ponosno istakao da mladenci često žele da se fotografišu u njemu.

Sara i njen otac Dejan dele istu ljubav prema fići, a njihova posvećenost ovom legendarnom automobilu inspiriše mnoge ljude oko njih. Sara je pokazala da uz upornost i ljubav, čak i najmanji delovi mogu stvoriti nešto veliko i vredno divljenja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading