TAMARA VUČIĆ PROGOVORILA O GUBITKU BEBE, ALI I O SREĆI MAJČINSTVA! U prvoj trudnoći doživela pakao! "Kroz dva carska reza prošla sam ekstremnu tugu i radost"!

Autor:

Vesti

24.01.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tamara Vučić je 2017. godine u poodmakloj trudnoći izgubila bebu.

TAMARA VUČIĆ PROGOVORILA O GUBITKU BEBE, ALI I O SREĆI MAJČINSTVA! U prvoj trudnoći doživela pakao! "Kroz dva carska reza prošla sam ekstremnu tugu i radost"!

Foto: Tanjug/NENAD MIHAJLOVIC

Supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Tamara Vučić nedavno je na Instagram profilu podelila svoje lično iskustvo kroz koje je prošla 2013. godine, kada je izgubila bebu u poodmakloj trudnoći, ističući važnost podrške i empatije prema budućim majkama.

Naime, pre nego što je rodila svog sina Vukana 2017, Tamara Vučić je pretrpela gubitak bebe u podmakloj trudnoći, nakon čega je bila podvrgnuta carskom rezu.


Danima unazad aktuelna je tema akušerskog nasilja zbog slučaja koji se dogodio u Sremskoj Mitrovici, pa je to prvu damu Srbije verovatno podstaklo da na svom Instagramu podeli jako težak trenutak iz života.


- Kroz svoje iskustvo sam, kroz dva carska reza, prošla i tugu i radost porođaja. Ekstremne tuge i nesagledive radosti. I ta iskustva su postala neraskidivi deo mene, nesumnjivo čine deo mojih svakodnevnih emocija i misli. Ne samo mojih nego svih sa kojima delim svoj dan i svoj život. Zašto vam ovo govorim? Zato što ko zna koliko takvih žena dođe na vaš porođaj, sa koliko teških priča, emotivno iscrpljujućih, sa silnom željom i velikim strahom - pričla je Prva dama Srbije, prenosi Blic.

Pored iznošenja svoje lične priče, Tamara je uputila molbu lekarima da nikada ne zanemare teška iskustva i strahove koje nose trudnice, te da budu podjednako stručni, odgovorni i empatični.

- Ako bih mogla nešto da vas zamolim. Nikada to nemojte da zanemarite i zaboravite. Vaša misija je da budete stručni i odgovorni isto koliko i da budete empatični - kazala je Tamara u svom obraćanju.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Mila

24.01.2024 23:58

Ne daj Boze nijednoj zeni da se desi ovakvo nesto.Majke su najveci borci.

Ana

25.01.2024 01:13

Jako lepo reči i molba upućena lekarima. Ima dosta tih koji na lep i profesionalan način pristupaju ženama, koje su preplašene za svoju bebu i na kraju i sebe. A ti valjda bez emocija i ljubavi prema svom poslu treba da prestanu sa tim radom, jer na kraju i oni dele radosti i tuge tih žena.

Vasa

25.01.2024 06:15

Država će uvek da pomaže budućim majkama i to je igor na pomoć

Dragomir

25.01.2024 06:16

Podrška majkama će uvek da bude od strane današnjeg rukovodstva Srbije