ZAR OVAKO TREBA DA IZGLEDA POROĐAJ? Jelena pokazala JEZIVE POVREDE nakon porođaja u Sremskoj Mitrovici - ISTI DOKTOR KAO I MARICI JOJ SKAKAO PO STOMAKU, BEBA UMRLA!

Autor:

Vesti

23.01.2024

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Jelenu su vikale babice, a doktor je u toku porođaja otišao do Novog Sada "da otvori račun".

ZAR OVAKO TREBA DA IZGLEDA POROĐAJ? Jelena pokazala JEZIVE POVREDE nakon porođaja u Sremskoj Mitrovici - ISTI DOKTOR KAO I MARICI JOJ SKAKAO PO STOMAKU, BEBA UMRLA!

Foto: Facebook/Jelena Ivkovic

Jelena Ivkovic

Nakon teške priče Marice Mihajlović koja je nakon mučnog porođaja izgubila bebu, javila se i Jelena Ivković koju je ista sudbina zadesila pre 15 meseci, a porađao je isti doktor.

- Ostavio me je satima da ležim u sali dok je on ‘’skoknuo’ do Novog Sada. Kada se vratio, porođaj je bio užas tokom koga je beba ostala bez kiseonika i teško joj je oštećen mozak - piše na Instagram profilu majke hrabrost.

- Vodila sam trudnoću upravo kod istog ginekologa koji je porađao Maricu, a koji zapravo živi u Rumi. Porodio je moju sestru carskim rezom, sve je bilo u redu, te sam i ja vodila trudnoću i imala dogovor sa njim da me porodi. Sve je bilo super, redovno sam išla privatno kod njega. Imali smo dogovor da, pošto mi je termin bio 18. oktobar 2022, dođem 24. oktobra, ako porođaj do tada ne krene, kako bi mi u njegovoj privatnoj ordinaciji dali vaginalete koje su kao indukcija - ispričala je ona.

Dogovorenog dana i dolazi u bolnicu, dobija vaginaletu, a kada su kontrakcije krenule, dolazi i u bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

Republika

Foto: Printscreen/K1 TV

Jelena Ivković

- Sve u dogovoru sa doktorom, dočekao me, prima me starija žena babica. Stavlja me na CTG i kaže mu: “O, doktore ova devojčica ima lepe bolove i maksimalne kontrakcije 100 na 100”. Pregleda me, otvorena sam jedan prst, stavlja me u sobu, zapravo u apartman koji sam tražila. I koji mi, inače, nakon svega nisu naplatili. Eto, to su mi kao učinili nakon sveg što mi se desilo.  Kreću još češće kontrakcije, povraćanje, hvata me nesvest. Više puta zovem babicu, pitam šta se čeka. A ta babica svaki put viče na mene da sam razmnažena, bezobrazna. Toliko sam bila loše da nisam mogla ni da se javim porodici, oni zovu bolnicu, a babica dolazi da viče na mene što im se ne javljam i urla da prestanem da dižem paniku i da je uznemiravam - kaže.

U tri ujutru mi puca joj vodenjak. Kako kaže, sanjiva babica je tada došla i rekla:"Pokupi tu vodu i dođi u ambunatu da te pregledam”.

- Doktora nigde, pretpostavljam da je spavao. U ambulanti me uhvati grč noge dok sam se pela na sto, pa se babica opet izviče: “Ajde, podigni tu nogu ako misliš da te pregledam tri sata je, treba da se odmorim”. I kaže da sam svega jedan prst otvorena - kaže.

Foto: Facebook/Jelena Ivkovic

Jelena Ivković

Nakon toga su je odveli u salu za porođaj gde su je priključili na indukciju.

Ništa se ne dešava, i dalje dva na tri prsta otvorena, beba sve vreme gore, visoko, a oko mene komentari: “Kad si se (znate već šta) bilo ti lepo, a sad kukaš!” - ispričala je i dodala da je i zbog visoke dioptrije imala dogovor i potpisan ugovor sa anesteziologom, ali da se ni on nije pojavio.

U podne sazanje da je doktor otišao do Novog Sada da otvori račun u banci, a bez njega, kazali su joj, ništa nisu smeli da rade.

- Oko pola jedan primim epidural i to nakon što me je jedna histerična doktorka bola 10 puta, pa tek iz trećeg uspeo drugi doktor. Oštetila mi je nerv, imam pad stopala, i dalje utrnut deo od kolena do prstiju. Posle epidurala prestaju bolovi, a sve vreme čujem bebine otkucaje srca na CTG - kaže i dodaje da je porođaj krenuo tek oko jedan popodne.

- Skakanje po stomaku, guranje laktom, svom težinom na stomak, babica s jedne strane, doktor s druge, unakrsno vukli spavaćicu. Ništa 40 minuta. Doktor viče “Ajmo”, a babica viče “Ček da odgovorim na poruku”. Beba se zaglavila u karlici i ostala bez kisonika. Porađam se u 15:02 i to vakumom! U trenutku ništa ne znam, a babica se potapšala po prsima i prstom odmahnula. Svi odoše u ćošak, niko mi ništa ne govori. Doktor dolazi i šije me jer sam pocepana i isečena, ali ćuti, ništa mi ne odgovara iako pitam. U pola pet dolazi pedijatar: “Beba nije dobro, mora za Novi Sad” i traži da potpišem da sam je videla, što odbijam jer je nisam ni videla. Ne daju mi telefon da pozovem porodicu, tek ga dobijam kad druga babica dolazi u smenu - kaže ona.

Ona je sada na Instagramu objavila i slike povreda koje je dobila prilikom porođaja. 

 

 

- Tri i po meseca je Goran bio u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, preminuo je 8. februaura prošle godine zbog teškog oštećenja mozga usled nedostatka kisonika.  Zvanično mišljenje lekara bilo je da je do smrtnog ishoda došlo usled razvoja multiorganske insuficijencije koja je posledica teškog globalnog posthipoksijskog oštećenja mozga. Nije bilo spasa - završila je.

Kako kaže, mnogo je i kontradiktornosti u papirima koje je kasnije dobila od bolnice u Sremskoj Mitrovici.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragana Milic

24.01.2024 23:09

Treba svi da dobiju otkaz i da njihova deca da dozive isto to da im se ne omoguci nigde da se ne zaposle .Sram ih bilo .I babice i tog doktora glavno da je uzeo pare.Iskoristo ih isto kao ove zene za njihovu decu.