RAZREŠENA MISTERIJA "GEJZIRA" KOD POŽEGE! Nakon šok otkrića kada je voda došla do 130 stepeni, usledio ŠOK OBRT - Evo šta su meštani zatekli na izvoru!(FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

21.01.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon prvobitnog uzbuđenja, došlo je do iznenađenja kada je temperatura vode naglo opala sa 130 na 70 stepeni.

RAZREŠENA MISTERIJA "GEJZIRA" KOD POŽEGE! Nakon šok otkrića kada je voda došla do 130 stepeni, usledio ŠOK OBRT - Evo šta su meštani zatekli na izvoru!(FOTO)

Foto: RINA

Meštani sela Visibaba kod Požege su bili zatečeni kada je iz zemlje počeo da izbija mlaz ključale vode, podstičući nadu da bi moglo da se radi o gejziru. Mnogi su se okupili kako bi istražili ovaj fenomen, merili temperaturu vode i razmišljali o mogućnostima koje bi ovakvo prirodno čudo moglo da donese njihovom mestu.

Prve reakcije meštana

Jedna meštanka, Milena Bulut Mateničarski, opisala je svoje iskustvo susreta sa gejzirom, ističući neobičan šištav zvuk koji je pratilo izbijanje vode iz zemlje. Međutim, i pored fascinacije, meštani su bili zbunjeni i nisu imali jasnu predstavu o tome šta se zapravo dešava. Različite spekulacije su se širile među njima, uključujući i priče o mogućim istorijskim uzrocima ovog fenomena.

Republika

Foto: RINA

Izvor ključale vode

 

Spekulacije i reakcije meštana

Dok su se neki nadali izgradnji bazena ili banje, drugi su se šalili na račun povećanja cene zemlje oko gejzira. Čak je jedan meštanin izneo teoriju da bi ovo mesto moglo biti nekadašnje rimsko kupatilo. Ove raznolike reakcije ukazuju na značaj koji je ovaj fenomen imao u lokalnoj zajednici, kako u praktičnom, tako i u simboličkom smislu.

Promene u temperaturi vode

Nakon prvobitnog uzbuđenja, došlo je do iznenađenja kada je temperatura vode naglo opala sa 130 na 70 stepeni. Meštani su primetili da je i sam gejzir utihnuo, predstavljajući novu misteriju koju treba istražiti. Ove promene su dodatno pojačale znatiželju i nestrpljenje u selu Visibaba.

Republika

Foto: RINA

Izvor ključale vode

 

Kako se situacija bude razvijala, meštani će sigurno nastaviti da istražuju ovaj fenomen i da se nadaju novim otkrićima. Misterija gejzira u selu Visibaba kod Požege i dalje ostaje neotkrivena, ali je već ostavila dubok utisak na lokalnu zajednicu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading