MEŠTANI ŽIVE U STRAHU! Opasne zverke počele da se spuštaju u naseljeno mesto: Evo o kom selu u Srbiji je reč - POGLEDAJTE SNIMAK! (VIDEO)

Autor: D.B.

Vesti

20.01.2024

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među meštanima se širi strah zbog nedavnih napada vukova na stoku, kada je čopor od sedam vukova zaklao ovce jednom domaćinu.

MEŠTANI ŽIVE U STRAHU! Opasne zverke počele da se spuštaju u naseljeno mesto: Evo o kom selu u Srbiji je reč - POGLEDAJTE SNIMAK! (VIDEO)

Foto: Facebook

U blačkom selu Draguša, koje se nalazi duž puta Beoljin-Blace, poslednjih dana primećeno je kretanje vukova na poljima, što predstavlja neuobičajenu pojavu s obzirom da se selo nalazi daleko od šume i planine.

Meštani su zabrinuti zbog ove pojave, a razlog za spuštanje vukova u ovo gusto naseljeno područje leži u prisustvu farmi krava u selu i okolnim selima, gde ove divlje životinje traže hranu.

https://www.facebook.com/100005185234747/videos/1331897084158408/


Strah od napada

Među meštanima se širi strah zbog nedavnih napada vukova na stoku, kada je čopor od sedam vukova zaklao ovce jednom domaćinu. Milan Kovačević, među meštanima, iznosi svoje iskustvo susreta sa vukovima uz put, ističući da su ovi divlji predatori postali svakodnevna pojava u selu. Pored toga, zabrinutost raste zbog mogućnosti napada na ljude, posebno zbog prisustva autobuskih stajališta duž ovog puta.

 



Reakcija lokalne zajednice

Lokalno lovačko udruženje Blace preduzima mere u skladu sa svojim planom aktivnosti, ali se vukovi i dalje spuštaju u blizinu sela, predstavljajući pretnju stoci, psima i drugim domaćim životinjama. Međutim, pokušaji da se vukovi odvuku u planinu hranjenjem nisu dali željene rezultate, ostavljajući meštane u strahu i nesigurnosti.

Ova neočekivana pojava vukova u blačkom selu Draguša ukazuje na potrebu za hitnim merama kako bi se zaštitila stoka i osigurala sigurnost meštana. Nastavak praćenja i rešavanja ovog problema predstavlja prioritet za lokalnu zajednicu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading