KAKO JE DŽEJ SUDELOVAO PRIJATELJSTVU KNELETA I DŽAMBE?! Način na koji su se upoznali PODSEĆA NA RADNJU NEKOG FILMA: Ovo je njihov put od KRVNIH NEPRIJATELJA do sjajnih drugova (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

20.01.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džamba i Knele su bili prijatelji, a zanimljiva je priča o tome kako su se upoznali.

KAKO JE DŽEJ SUDELOVAO PRIJATELJSTVU KNELETA I DŽAMBE?! Način na koji su se upoznali PODSEĆA NA RADNJU NEKOG FILMA: Ovo je njihov put od KRVNIH NEPRIJATELJA do sjajnih drugova (FOTO)

Foto: Facebook/Printscreen/Aleksandar Knezevic Knele, printscreen/radasam, Privatna arhiva

1992. godine Džej je na Beogradskom sajmu imao solistički koncert i pre nego što je otpevao "Teško je živeti", koju je napisao Džamba, rekao je: "Ovo je pesma za one koji nisu više sa nama", na šta je cela publika počela da skandira Kneletovo ime. 

Džamba je nestao krajem septembra 1992. godine, a Knele je ubijen mesec dana kasnije.

Džamba i Knele su bili prijatelji, a zanimljiva je priča o tome kako su se upoznali. To se desilo ’89. kada je Džamba došao sa dvojicom u Jerković zbog jednog problema. Tražio je neke momke koji su reketirali jednu kockarnicu koju štiti Džamba tj. njegova agencija "Karmen". 

"KO JE TAJ KNELE?"


Jedan momak mu je objasnio da to neće ići baš tako lako, već da se u kraju za sve pita Knele i da su ti ljudi koje on traži iz njegove ekipe. Džamba će na to "Ko je taj Knele", a momak iz kraja mu objasni ukratko ko je i šta je Knele u kraju i da je u ekipi sa Giškom, Belim, Darkom Ašaninom itd. 

Džamba reče: "Ja sam dobar drug sa Giškom i neću onda da skačem na njegovu decu, nego ti meni sredi susret sa Kneletom pa ćemo mi to lepo da rešimo i sve će biti u redu, evo ti moja žica (broj telefona) pa mi se javite".

Foto: Privatna arhiva

 

 


Pokupi se Džamba sa svojom pratnjom, a momak ode pravo do Kneleta, koji naravno nije bio kod kuće. Ode dalje i naleti na jednog dečka kome objasni situaciju da treba svima da se prenese vest i o čemu je reč, ko prvi vidi te momke iz Kneletove ekipe da ih upozori da ih traže neki stariji likovi sa Dorćola. U to vreme nije bilo mobilnih telefona pa su se vesti prenosile od usta do usta.

To veče naleti Knele pošto je čuo da ga traži neko i taj momak mu sve objasni, pozovu Džambu u agenciju "Karmen" i zakažu susret u Jerkoviću u kafiću "SN" pored diskoteke "LUV". Na sastanku su sredili te nesporazume i počeli jedno fenomenalno drugarstvo jer su odmah videli vrline koje obojica dele: hrabrost, petlja, poštovanje reči...

Međutim, njihovo prijateljstvo je zamalo naišlo na krizu kada je Knele bio u sukobu sa Vulićem i Mlađom sa Karaburme. Knele imao sa Mlađom ferku na Voždovcu. Međutim, nije se zaustavilo samo ne pesnicama. Imali su i vatrene obračune. Prvo su oni Kneletu napravili sačekušu ispred "Luva" kada ga je neki klinac pozvao da izađe napolje, a oni zapucali. Već sutradan, Knele je ispred "Poslednje šanse" pucao na njih i ranio Mlađu. 

Činilo se da će njihov sukob biti fatalan i da ne može da se zaustavi, ali je onda Iso Lero Džamba zamolio Kneleta da im oprosti jer su počeli da rade za njega. Knele je teška srca pristao na to jer mu je Džamba bio prijatelj, ali mu je poručio da se Mlađa i Vulić sklanjaju od njega kad ga vide.

LETOVALI ZAJEDNO

Knele i Džamba su nastavili da se druže i ’92. su zajedno letovali na Svetom Stefanu. 

Foto: Facebook/Printscreen/Aleksandar Knezevic Knele

 

 

Taj šou se još prepričava. Na žalost, njihovo prijateljstvo je trajalo samo 3 godine od '89. do '92. kada su obojica stradali pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Ovu priču, ispročao je nekadašnji žestok momak beogradskog asfalta iz devedesetih godina. 

BUNUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading