OGLASIO SE ZAŠTITNIK GRAĐANA NAKON SMRTI BEBE: Pokrenuli postupak, pa zatražili OVO od Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici!

Autor:

Vesti

19.01.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak povodom smrti novorođenčeta u Sremskoj Mitrovici.

OGLASIO SE ZAŠTITNIK GRAĐANA NAKON SMRTI BEBE: Pokrenuli postupak, pa zatražili OVO od Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici!

Foto: Društvene mreže, Google Map

Zaštitnik građana je danas, na osnovu informacija iz medija o smrti novorođenčeta porodilje iz Šida u porodilištu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, 12. januara ove godine, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva zdravlja i Opšte bolnice Sremska Mitrovica, saopšteno je iz njihove kanceracije.

- Zaštitnik građana pokreće kontrolni postupak zbog informacija koje upućuju na to da je smrt novorođenčeta uzrokovana akušerskim nasiljem i da je zbog neadekvatanog pristupa nadležnog lekara devojčica preminula samo nekoliko sati nakon rođenja. U skladu sa navedenim, Zaštitnik građana je zatražio da ga Opšta bolnica Sremska Mitrovica bez odlaganja, najkasnije u roku od 15 dana, obavesti o svim činjenicama i okolnostima u vezi sa ovim slučajem, a posebno dostavi informacije o merama koje su eventualno u međuvremenu sprovedene - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Potrebno je i da resorno Ministarstvo zdravlja, u istom roku, obavesti Zaštitnika građana o svim činjenicama i okolnostima bitnim za donošenje stava o ovom slučaju, a naročito da dostavi podatke o rezultatima vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom Opšte bolnice Sremska Mitrovica u postupku porođaja porodilje čije je dete preminulo. Po prijemu odgovora Zaštitnik građana će odlučiti o daljem postupku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading