GODINE NEĆE IZBRISATI... Osvanula misteriozna čitulja za ubijenog Škaljarca: Stamatovića se setila porodica, a Dedovića ON!

Autor:

Hronika

19.01.2024

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od Stevana Stamatovića se oprostila porodica tužnim rečima, dok je zanimljivo velika umrlica koja je objavljena za Igora Dedovića misteriozno potpisana.

GODINE NEĆE IZBRISATI... Osvanula misteriozna čitulja za ubijenog Škaljarca: Stamatovića se setila porodica, a Dedovića ON!

Foto: MUP, youtube/printscreen

Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni u Atini

Igor Dedović, jedan od tadašnjih vođa "škaljarskog klana" i njegova desna ruka, Stevan Stamatović brutalno su likvidirani pre tačno četri godine dok su sa svojom porodicom večerali u jednom restoranu u Atini u Grčkoj. Sada su u novinama osvanulje čitulje kao pomen za ubijene, a upravo one šalju misteriozne poruke.

Da podsetimo, maskirani egzekutori ušli su u restoran prišli stolu za kojim su sedeli Dedović i Stamatović sa suprugama i počeli da rešetaju. Nakon rafalne paljbe Škaljarci su od zadobijenih povreda preminulu na mestu. Tom prilikom nije povređen niko od članova njihovih porodica, a sumnja se da je njihovo ubistvo naručio šef kavačkog klana Radoje Zvicer i da je za to dao milion evra.

Naime, sumnja se da je odbegli Zvicer taj zadatak poverio svojoj beogradskoj ispostavi klana - Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću koji su tada obavili zadato zajedno sa svojim saradnicima među kojima se spominje i Nikola Vušović Džoni, posdeća Kurir.

Porodice već četvrtu godinu zaredom objavljuju čitulju u crnogorskim novinama na današnji dan gde navode da i dalje pate za svojim najmilijima. Tako je bilo i ovaj put, pa se od Stamatovića oprostila porodica tužnim rečima, dok je zanimljivo velika umrlica koju je neko objavio za Igora Dedovića misteriozno potpisana.

- Godine neće izbrisati uspomenu na tebe. Živiš večno i uvek ćeš biti sa nama - u potpisu Ljusko.

Republika

Foto: Dan/Printscreen

Čitulja Igoru Dedoviću

Čitulja za Stamaovića glasi: "Navršavaju se 4 godine od kada nisi sa nama voljeni naš Stevane. Nećemo te zaboraviti, živiš u nama. Volimo te anđele naš. Počivaj u miru", u potpisu porodica.

Republika

Foto: Dan/Printscreen

Čitulja Stevanu Stamatoviću

Svedoci-saradnici koji su u minulom periodu svedočili protiv kriminalne grupe Belivuk-Miljković u Specijalnom sudu u Beogradu naveli su detaljno kako je došlo do celekupne organizacije lociranja, praćenja mete, a potom i same likvidacije.

- U restoran su ušetala četiri muškarca, prišla stolu, rasporedila se oko njega, izgovorila nekoliko reči na srpskom jeziku a potom zapucala. Ubice su izgledale kao vojnici. U lokal su ušetali u crnim pantalonama, sa šalovima preko lica i okružili sto. Bili su precizni. Čim su završili s pucnjavom, okrenuli su se i izašli - preneli su tada grčki mediji.

Brutalnom razračunavanju u Grčkoj, prethodila je surova likvidacija visokorangiranog Kavčanina Vladimira Roganovića u Beču decembra 2018. godine, ali i pokušaj Zvicerovog ubistva u Kijevu krajem maja 2020. U optužnici protiv Belivukovog kriminalnog ganga pominje se, pored ostalih žrtava, i ubistvo "pink pantera Nišlije Milana Ljepoje, za koga je Zvicer smatrao da je pronašao ekipu, koja će da ga ubije. Zločin u atinskom restoranu još nije rasvetljen, ali grčki istražitelji intenzivno sarađuju sa našim i crnogorskim pravosudnim organima, kako bi osumnjičene što pre priveli pravdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading