SINOVI MU UMRLI KAD SU BILI BEBE! Neobična sudbina Laze Lazarevića i danas IZNENAĐUJE: Živeo je za porodicu, a OVA OSOBA je imala presudan uticaj na njega!

Autor: D.B.

Vesti

14.01.2024

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je i više nego uzbudljiv život.

SINOVI MU UMRLI KAD SU BILI BEBE! Neobična sudbina Laze Lazarevića i danas IZNENAĐUJE: Živeo je za porodicu, a OVA OSOBA je imala presudan uticaj na njega!

Foto: Wikipedia


Laza Lazarević, poznati srpski pisac i lekar, ostavio je neizbrisiv trag u srpskoj književnosti i medicini. Njegov životni put i književni rad predstavljaju zanimljivu priču o talentu, predanosti i ličnoj tragediji.

Rano Doba i Porodični Život

Laza Lazarević je potekao iz porodice koja je bila oblikovana patrijarhalnim vrednostima. Nakon gubitka oca i strica, Lazarevićeva majka preuzima odgovornost za porodicu, težak period koji su prošli ostavio je dubok trag na Lazarevića i uticao na njegov književni rad.

Obrazovanje i Uticaj Ruske Književnosti

Lazarević je pokazivao interesovanje za književnost još od ranog detinjstva, a tokom studija prava u Beogradu bio je pod snažnim uticajem Svetozara Markovića i ruske književnosti. Ovo iskustvo je imalo značajan uticaj na njegovu kasniju književnu karijeru.

Medicinska Karijera i Porodični Život

Nakon završetka medicinskih studija u Berlinu, Lazarević se vratio u Srbiju gde je započeo uspešnu medicinsku karijeru. Pored toga, osnovao je porodicu sa Poleksijom, sestrom svog prijatelja Koste Hristića, sa kojom je imao decu. Međutim, porodica Lazarević je prošla kroz teške trenutke gubitka, što je dodatno oblikovalo Lazarevićev književni opus.

Književno Stvaralaštvo i Značaj

Lazarević je stekao veliku reputaciju kroz svoje pripovetke, koje su postavile temelje srpske psihološke pripovetke. Njegovo delo je ostavilo dubok trag u srpskoj književnosti, a njegova posvećenost porodici i žrtvovanje za njene interese bili su centralni motivi njegovih dela.

Nasleđe i Usporedba sa Turgenjevim

Za Lazarevića su govorili da je srpski Turgenjev, što jasno pokazuje visoko mišljenje o njegovom književnom stvaralaštvu i uticaju na srpsku književnost.

Laza Lazarević ostaje neizostavan deo srpske kulturne baštine, a njegov životni put i književno delo predstavljaju inspirativnu priču o snazi volje, talentu i ličnoj tragediji. Njegova posvećenost porodici i književnosti ostavila je dubok i neizbrisiv trag u srpskoj književnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading