VUJIČIĆ PORUČILA SRBIMA NA KiM: Srpski mislite, srpski pišite, sprski pričajte, srpski dišite, srpsku crkvu obilazite, najmilije nam srpstvo pazite, za njega se Bogu molimo

Autor: D.B.

Vesti

14.01.2024

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vujičić je čestitala Srpsku novu godinu i istakla da našu tradiciju treba da nastavimo svake godine, kao i da je slavimo u radosti i veselju.

VUJIČIĆ PORUČILA SRBIMA NA KiM: Srpski mislite, srpski pišite, sprski pričajte, srpski dišite, srpsku crkvu obilazite, najmilije nam srpstvo pazite, za njega se Bogu molimo

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ, Profimedia, Printscreen

Danijela Vujičić

Narodna poslanica u Skupštini, Danijela Vujičić, čestitala je građanima Srpsku novu godinu.

- Svi mi Srbi znamo da su najlepši običaji naši kada imamo povod da proslavimo neke od najlepših praznika. Ovog puta to je Srpska nova godina, da tradiciju nastavimo svake godine i slavimo je u radosti i veselju. Učinite ovu godinu posebnom ispunjavajući sva obećanja i ciljeve sa predanošću i dobrom voljom. Želim vam sve najbolje u Srpskoj novoj godini! - istakla je Vujičić i dodala:

- A mom narodu na Kosovu i Metohiji zelim da poručim: Srpski mislite, srpski pišite, sprski pričajte, srpski dišite, srpsku crkvu obilazite, najmilije nam srpstvo pazite, za njega se Bogu molimo nase pravoslavlje sveto da čuvamo i volimo. Srećna srpska Nova godina!

Podsetimo, Proslava Nove godine je u SFR Jugoslaviji poseban značaj počela da dobija posle Drugog svetskog rata, kada se pokušao suzbiti značaj pravoslavnih praznika, pa se tako bunt pravoslavnog stanovništva usresredio na proslavu do tada manje religijski popularne Nove godine.

Proslavljanje Nove godine koje je prema gregorijanskom kalendaru označeno kao 1. januar nije oduvek bilo prisutno. Mnoge kulture su smenu godina obeležavale u proleće ili jesen, pre nego što što je ustaljen običaj da se slavi 1. januara.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading