VISIBABE PROCVETALE USRED ZIME! Nesvakidašnji prizor iz sela kod Topole - oko pupoljaka sneg!

Autor:

Vesti

14.01.2024

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove zime cvetale su kad im vreme nije i trešnje i kajsija na području centralne i zapadne Srbije.

VISIBABE PROCVETALE USRED ZIME! Nesvakidašnji prizor iz sela kod Topole - oko pupoljaka sneg!

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Prve visibabe pojave su se ispod prvog snega u selima okolini Topole, izazivajući čuđenje lokalnog stanovništva. Ova prirodna pojava, iako neobična, nije nepoznata u regionu, a slični slučajevi beleženi su i ranijih godina.

Sa dolaskom prvog snega, visibabe su nekako uspele da provire iz zemlje, stvarajući kontrast između zimskog pejzaža i prolećnih cvetova. Prošle zime su visibabe cvetale malo ranije, već za Novu godinu, a ove godine su se pojavile nekoliko dana kasnije, rascvetavši se za Božić.

Foto: RINA

Visibabe

"Za Novu godinu već uveliko cvetale" 

Vera Lazarević, lokalna meštanka, izrazila je oduševljenje ovim prirodnim fenomenom. Ona je istakla da sneg koji ih je prekrio nije sprečio visibabe da pokažu svoju lepotu, zajedno sa pojedinim cvetovima hrizanteme koji su takođe opstali.

- Prošle zime su pojavile su se nešto ranije već za Novu godinu uveliko su cvetale, a ove godine par dana su kasnile pa su se evo za Božić rascvetale. Stigao nam je i sneg koji ih je prekrio, ali to njima nije smetalo, takođe je ostao i još po neki cvet hrizanteme pa ovih dana uživamo u njihovoj lepoti iako napolju steže minus - kaže za RINU Vera Lazarević.

Agronomi objašnjavaju da su ove pojave rezultat visokih temperatura tokom zimskih meseci, a slične situacije zabeležene su i sa trešnjama i kajsijama na području centralne i zapadne Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading