MILAN MOJSILOVIĆ IMAO POSETU: Načelnik ugostio komandanta Kfora (FOTO)

Autor:

Vesti

11.01.2024

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji zajedničkih aktivnosti Vojske Srbije i Kfora.

MILAN MOJSILOVIĆ IMAO POSETU: Načelnik ugostio komandanta Kfora (FOTO)

Foto: vs.rs

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas komandanta Kfora general-majora Ozkana Ulutaša, s kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji zajedničkih aktivnosti Vojske Srbije i Kfora koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu, prevencije kriza i sprečavanja širenja dezinformacija.

Ističući da se Vojska Srbije u potpunosti pridržava Vojno-tehničkog sporazuma, general Mojsilović je još jednom ukazao da je Kfor jedina legitimna oružana formacija na Kosovu i Metohiji, budući da Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehnički sporazum ne prepoznaju druge strane sem međunarodnog civilnog i bezbednosnog prisustva u Pokrajini i snaga bezbednosti Republike Srbije.

U tom smislu, izrazio je očekivanje da će Kfor u potpunosti i nepristrano sprovoditi svoj mandat, blagovremeno reagovati na svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti građana, pre svega Srba, i zaštititi srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe na prostoru Kosova i Metohije.

General Ulutaš u Beogradu boravi na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a ovakvi susreti na visokom nivou, koji se redovno održavaju, važan su preduslov za efikasnu saradnju Vojske Srbije i Kfora na unapređenju bezbednosne situacije na terenu i sigurnosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, prenela je Vojska Srbije u svom saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading