SVEČANOST POVODOM DANA RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I PROTIVVAZDUŠNE ODBRANE: Ceremoniji prisustvovao ministar Vučević

Autor:

Vesti

24.12.2023

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom praznika, sumirani su rezultati rada u godini za nama.

SVEČANOST POVODOM DANA RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I PROTIVVAZDUŠNE ODBRANE: Ceremoniji prisustvovao ministar Vučević

Foto: Printscreen/https://www.vs.rs/

U komandi i jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane danas je svečano obeležen Dan vida RV i PVO — 24. decembar, u spomen na dan kada je 1912. godine doneto rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu.

Povodom praznika, sumirani su rezultati rada u godini za nama, uručene su nagrade i priznanja pojedincima i institucijama i položeni su venci na spomen-obeležja palim pripadnicima jedinica RV i PVO, navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

Centralna svečanost je održana u Domu vazduhoplovstva u Zemunu, uz prisustvo ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića.

Na svečanosti je, u osvrtu na postignute rezultate, istaknuto da je ovaj vid Vojske Srbije u prethodnoj godini uspešno realizovao sve postavljene zadatke i da su nastavljeni ciklus snažnog opremanja složenim borbenim sistemima i popuna jedinica kadrom svih profila, čime su značajno unapređene sposobnosti za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

Svečanom skupu u Domu vazduhoplovstva prisustvovali su i komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, u svojstvu domaćina, zatim predstavnici jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave, verskih zajednica, ustanova i institucija sa kojima ovaj vid Vojske Srbije sarađuje, kao i brojni drugi gosti.

Gosti su bili u prilici da nakon završene ceremonije pogledaju izložbu „100 godina nacionalne vazduhoplovne industrije“ u galeriji „Ikar“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (6)

Loading
Sanja

24.12.2023 15:00

Svečanost povodom Dana Ratnog Vazduhoplovstva i Protivvazdušne Odbrane bila je prilika da se istakne hrabrost i požrtvovanost naših vojnika. Ministar Vučević je pokazao svoje poštovanje prema njihovom radu, naglašavajući njihovu ključnu ulogu u očuvanju mira i bezbednosti.

Jovana

24.12.2023 15:01

Ministar Vučević je još jednom pokazao svoju posvećenost jačanju naših odbrambenih snaga. Današnja svečanost je bila snažan podsetnik na važnost očuvanja suvereniteta i bezbednosti naše zemlje.

Lidija

24.12.2023 15:02

Ova svečanost je prilika da se svi zajedno setimo hrabrih ljudi koji svakodnevno rizikuju svoje živote za našu sigurnost. Hvala ministru Vučeviću na prisustvu i podršci koju pruža našim vojnicima.

Jovana

24.12.2023 15:03

Dirljivo je videti kako se poštuje i ceni doprinos naših vojnika. Ministar Vučević je jasno pokazao da država stoji uz svoje hrabre branitelje. Ova svečanost je prilika da se zajedno odamo počast njihovom nesebičnom služenju.