VUĆEVIĆ ČESTITAO DAN RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I PROTIVVAZDUŠNE ODBRANE: "Duboko sam uveren da će se i u godinama pred nama nastaviti sa modernizacijom"

Autor:

Vesti

24.12.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U godini za nama u potpunosti smo ispunili zadatke kontrole i zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije.

VUĆEVIĆ ČESTITAO DAN RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I PROTIVVAZDUŠNE ODBRANE: "Duboko sam uveren da će se i u godinama pred nama nastaviti sa modernizacijom"

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević danas je svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitao 24. decembar - Dan tog vida Vojske Srbije.

Na današnji dan pre punih 111 godina vojvoda Radomir Putnik doneo je Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu. Naredne godine Srbija se svrstala među prvih pet zemalja u svetu koje su upotrebile vazduhoplove u borbenim dejstvima - naveo je ministar odbrane.

Kako je istakao, podvig koji je tada učinjen vremenom je nadograđivan i osavremenjivan u skladu sa novim izazovima i tehničkim dostignućima koje svako vreme sa sobom nosi.

Zahvaljujući zahtevnoj i visoko profesionalnoj obuci, kao i činjenici da se za pripadnike vašeg vida strogom selekcijom kadra biraju samo najbolji i najspremniji, ponosno možemo reći da jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane spadaju u elitne jedinice Vojske Srbije - kazao je Vučević.

U godini za nama, naglasio je on, u potpunosti ste ispunili zadatke kontrole i zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije kao i zaštite bezbednosti građana i materijalnih dobara.

Čestitam vam praznik, duboko uveren da će se i u godinama pred nama nastaviti sa modernizacijom jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane kako bi one bile još bolje i snažnije, a bezbednost građana naše zemlje osigurana - naveo je ministar Vučević u čestitci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (8)

Loading
Nikola

24.12.2023 10:43

Srpske oružane snage pod aktuelnom vlašću su znatno modernizovane i osavremenjene jer je Srbija vojno neutralna država

Ana

24.12.2023 10:50

Modernizacija vojske je izuzetno važna, njenim jačanjem i unapređivanjem diži se na viši nivo stepen borbene gotovosti!

Misterijanemoguca

24.12.2023 10:54

Svim pripadnicima ratnog vazduhoplovstva čestitamo praznik.

Ana

24.12.2023 11:04

Puno srece i uspeha svim vernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru.