PRIMER KAKO SE LJUBI ZASTAVA I VOLI OTADŽBINA! Vučić čestitao Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

23.12.2023

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

PRIMER KAKO SE LJUBI ZASTAVA I VOLI OTADŽBINA! Vučić čestitao Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane povodom 24. decembra - Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Ovaj dan nosi posebno značenje, budući da je vezan za začetak vazduhoplovne istorije zemlje i formiranje vida Vojske Srbije. Pripadnici ovih jedinica predstavljaju elitu vojnih redova, istovremeno se suočavajući sa jednim od najrizičnijih poziva na koje se pojedinac može odlučiti.


Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane su kroz više od jednog veka ispisali stranice nacionalne istorije kao čuvari plavetnila nad Srbijom. Njihova posvećenost, ljubav prema zastavi i otadžbini, kao i spremnost da daju život za svoju zemlju, čine ih primerom hrabrosti i odanosti.

Srbija sprovodi politiku mira, stabilnosti i dobrih diplomatskih odnosa, ali istovremeno se trudi da ima jaku i sposobnu vojsku. U tom kontekstu, predsednik Vučić ističe značajna ulaganja u jačanje operativnih sposobnosti ratnog vazduhoplovstva, omogućavajući jedinicama efektivno delovanje u svim segmentima njihovih nadležnosti.

Zahvaljujući stručnosti kadra i težnji ka stalnom usavršavanju, pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane su ključni stub nacionalne odbrane. Predsednik Vučić izražava uverenje da će dosadašnje angažovanje na osnaživanju i opremanju jedinica biti samo jedan korak u daljem napretku, uz podršku države.

U čestitki, predsednik Vučić izražava želju da pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane nastave da čuvaju svoju državu, narod i nebesko plavetnilo sa stručnošću, hrabrošću i čašću, kao i do sada.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Ena

23.12.2023 19:38

Čestitke RV i PVO.

Mika

23.12.2023 20:06

Sako d aje nama ovakbw hrabre vojske koja zna kako da se odbrani i voli svoja zemlja

Bubi

23.12.2023 20:27

Pripadnici RV i PVO zaslužuju najveće poštovanje jer žrtvuju svoje živote zarad otadžbine!

Bubi

23.12.2023 20:28

RV i PVO su ključni za našu bezbednost!