VERUJEMO DA ĆE SRBIJA NASTAVITI DA NAPREDUJE: Vučić primio čestitku od Ministarstva spoljnih poslova Kine

Autor:

Vesti

19.12.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čestitamo Srbiji na nesmetanom održavanju parlamentarnih i lokalnih izbora, navodi se u zvaničnoj čestitki MSP Kine.

VERUJEMO DA ĆE SRBIJA NASTAVITI DA NAPREDUJE: Vučić primio čestitku od Ministarstva spoljnih poslova Kine

Foto: Tanjug/N.Mihajlović/Nebojsa Raus

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku Ministarstva spoljnih poslova Kine povodom pobede na izborima.

- Čestitamo Srbiji na nesmetanom održavanju parlamentarnih i lokalnih izbora. Verujemo da će Srbija, pod vođstvom predsednika Vučića i nove Vlade Srbije nastaviti da napreduje u nacionalnoj izgradnji.

- Kina pridaje veliki značaj razvoju kinesko-srpskih odnosa i raduje se saradnji sa Srbijom na učvršćivanju međusobnog političkog poverenja između dve države, pridubljivanju praktične saradnje u raznim oblastima i unapređenju sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije na viši nivo - stoji u zvaničnoj čestitki MSP-a Narodne Republike Kine.

Da podsetimo, Vučiću je danas čestitku uputio i generalni konzul Kine u Njujorku.

Generalni konzul Kine u Njujorku Huang Ping čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi liste oko SNS na izborima u Srbiji, izjavio je danas generalni konzul Srbije u Njujorku Vladimir Božović, koji je s kineskim kolegom razgovarao o jačanju međusobne saradnje i veza dveju zemalja i u SAD.

Huang je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi njegove koalicije, rekao je Božović i dodao da je generalni konzul uputio srdačne pozdrave Vučiću koji u Kini, kako kaže, uživa veliko poštovanje i koga kineski politički establišment smatra velikim državnikom i prijateljem.

Tokom susreta Huang je naglasio da će Srbija i njen Generalni konzulat u Njujorku, ali i sam generalni konzul imati njegovu punu podršku u radu a što uključuje i mogućnost korišćenja prostorija Generalnog konzulata Kine za realizaciju predviđenih aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (12)

Loading
Dara

19.12.2023 15:25

Ceo svet pozdravlja Vučićevu pobedu. Narod u Srbiji je mudar, želi uspešnu i stabilnu Srbiju, pravu Srbiju bez nasilja.

Dara

19.12.2023 15:26

Nadamo se daljoj uspešnoj saradnji između Kine i Srbije.

Dara

19.12.2023 15:26

Ovo je podsticaj za jačanje bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje.

Dara

19.12.2023 15:27

Nastavak napretka Srbije je ključan za stabilnost regiona.