SRBIN NAPRAVIO TOP BIZNIS U AMERICI SA KISELIM KUPUSOM I KAJMAKOM! Dolari samo padaju - srpska prodavnica postala pravi HIT!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

11.01.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Los Anđeles možda nije poznat kao srpski grad, ali za Dušana, vlasnika srpske trgovine, ovo je već 15 godina njegov dom i poslovno carstvo.

SRBIN NAPRAVIO TOP BIZNIS U AMERICI SA KISELIM KUPUSOM I KAJMAKOM! Dolari samo padaju - srpska prodavnica postala pravi HIT!

Foto: YOUTUBE PRINTSCREEN/DRAGAAN RAKONJAC

Kada se pomene srpska pravoslavna Crkva Sveti Sava u Los Anđelesu, neizostavno se spominje i obližnja radnja koju Dragan poseti nakon svake posete crkvi. Ovaj neobični običaj uključuje kupovinu kiselog kupusa, kajmaka, ili kora za pitu, što može delovati kao neobična kombinacija za Los Anđeles. Ipak, za Draganovu zajednicu ovo je deo svakodnevice, a za mnoge druge je prava retkost.

Los Anđeles možda nije poznat kao srpski grad, ali za Dušana, vlasnika srpske trgovine, ovo je već 15 godina njegov dom i poslovno carstvo. Sa dve radnje u San Hozeu i trećom u Alhambri, koja pripada Los Anđelesu, Dušan je uspešno uspostavio biznis koji privlači mnoge ljude iz srpske zajednice, posebno nakon posete crkvi Sveti Sava.


U srcu losanđeleskog Čajnatauna, Dušan je otvorio market koji nudi širok asortiman domaće robe, ne samo srpske, već i proizvode iz bivše Jugoslavije. Ovde se mogu pronaći proizvodi iz Srbije, Bosne, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, privlačeći ljude koji su željni ukusa svoje rodne zemlje.

Dušan ističe da u njegovoj radnji ima svega - od kiselog kupusa, mesa, salama, kora za pitu, do raznih sireva, kajmaka, džemova, pića i sokova. Pored toga, tu su i proizvodi koji privlače i druge Evropljane, poput mađarske hrane, italijanske pršute, raznih rakija, vina i piva. Kupci iz različitih zemalja Starog kontinenta, uključujući Grke i Francuze, takođe posećuju Dušanovu radnju u potrazi za proizvodima koji bude sećanja na njihov zavičaj.

Dušan ističe da se trudi da uvek ima svežu robu i da redovno popunjava police kako bi svakog četvrtka ponudio kupcima sveže proizvode. Sa ponudom zamrznutih bureka, ćevapa, lepinja i torti iz Srbije, Dušan je uspeo da stvori posao koji se zasniva na nostalgiji i tradiciji, privlačeći kupce različitih nacionalnosti i pružajući im ukuse svojih zemalja usred Los Anđelesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading