"GOLOTINJA" MU DOŠLA GLAVE! Srbin van sebe zbog UCENA: Nepoznata osoba pokušava da mu IZNUDI NOVAC za slike koje je slao dragoj osobi! OČAJAN

Autor: D.B.

Vesti

11.01.2024

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi korisnici su mu savetovali da blokira osobu koja ga ucenjuje, ističući da je to najbolji način da se izbegne dalje uznemiravanje.

"GOLOTINJA" MU DOŠLA GLAVE! Srbin van sebe zbog UCENA: Nepoznata osoba pokušava da mu IZNUDI NOVAC za slike koje je slao dragoj osobi! OČAJAN

Foto: shutterstock

Zabrinut muškarac

Jedan mladić iz Srbije našao se u nezavidnoj situaciji kada ga je nepoznata osoba počela ucenjivati za novac, koristeći slike koje je ranije poslao nekome. Ovaj slučaj pokrenuo je brojne reakcije i savete na društvenoj mreži Reddit, a mnogi su mu pružili podršku i delili svoja iskustva.

Prva reakcija - blokiranje ucenjivača

Mnogi korisnici su mu savetovali da blokira osobu koja ga ucenjuje, ističući da je to najbolji način da se izbegne dalje uznemiravanje. Međutim, bilo je i onih koji su izneli teoriju da ucenjivač možda samo blefira, te da bi blokiranje bilo dovoljno da se situacija reši.

Iskustvo sa sličnim slučajevima

Jedna korisnica podelila je svoje iskustvo slušajući podkast o sličnoj situaciji, ističući da neki ucenjivači zapravo nemaju kompromitujuće materijale, već se služe blefom. Takođe, navela je da je ovakav oblik uznemiravanja u porastu na internetu i da je važno sačuvati prisebnost u ovakvim situacijama.

Prijavljivanje policiji kao mogućnost

Neki korisnici su predložili da bi najbolji korak bio da se ovakve stvari prijave policiji, ističući da je ucena krivično delo i da postoji odeljenje za visokotehnološki kriminal koje dobro obavlja svoj posao.

U celini, ovaj slučaj ukazuje na važnost pažljivog korišćenja društvenih mreža i razmenjivanja ličnih informacija, te na potrebu da se mladi ljudi informišu o rizicima i načinima zaštite na internetu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Js

12.01.2024 00:48

Kolko trebas biti nenormalan pa slati gole slike preko interneta, makar se radilo o dragoj osobi. Koliko pacenika.. Boze dragi