OVO IMA SVAKA KUĆA U SRBIJI NA PRETEK, A U NEMAČKOJ KOŠTA ČITAVO BOGATSTVO: Snimak koji je šokirao TikTok korisnike

Autor:

Vesti

11.01.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oklasak je nusproizvod koji nastaje od kukuruza.

OVO IMA SVAKA KUĆA U SRBIJI NA PRETEK, A U NEMAČKOJ KOŠTA ČITAVO BOGATSTVO: Snimak koji je šokirao TikTok korisnike

Foto: Tanjug/AP

Društvena mreža TikTok nedavno je ponovo postala centar pažnje zbog neobičnog razloga - snimka koji prikazuje paket od 450 grama oklasaka, odnosno ostatka klipa kukuruza, na akciji u Nemačkoj.

Oklasak je nusproizvod koji nastaje od kukuruza. Koristi se kao sirovina za grejanje, potpalu, ali se nekada koristio i u druge svrhe.

Umesto uobičajenih 9,99 evra, paket je koštao 7,99 evra, što je izazvalo interesovanje korisnika ove društvene mreže jer u Srbiji ovog proizvoda ima pregršt. U videu je prikazano oko 15 oklasaka dužine oko osam centimetara, a komentari korisnika su bili šaroliki i zanimljivi.


Korisnici TikToka su brzo reagovali na neobičnu situaciju i izrazili svoje zaprepašćenje i znatiželju u komentarima ispod videa. Neki su iznosili svoja iskustva sa sela gde je ovaj kukuruzni ostatak često korišćen za potpalu i grejanje. Ova neobična situacija izazvala je lavinu komentara i različitih stavova korisnika TikToka.

"Šta će im? Za potpalu?", "Stoji li ova roba na polici gde je toalet papir? "Pa nije valjda da su ostali bez toalet papira?!", "Čemu služe", "Imam u selu šleper ovoga, nisam znao da sam milioner", neki su od komentara.

Uz šaljive komentare, korisnici su podelili i različita imena koja se koriste za ovaj kukuruzni ostatak. Neki su ga nazivali ajdamak, kočanjikom, šepurinom, čokanjem, dok su drugi podelili kako se taj kukuruzni ostatak naziva na njihovim lokalnim dijalektima.

- Neko vreme sam na selu, ima to svojih mana, ali šta se sve na selu ne plaća, kupuje ili šta se sve u gradu kupuje, a na selu je džabe a razdaljina npr. 5 km... Došli drugari da roštiljamo i kupili ćumur, a ja imam granja da ispečem vola a za još deset mogu da skupim - dodao je jedan od korisnika ove društvene mreže.

Ovo je dodatno doprinelo raznovrsnosti komentara i pokazalo da ista stvar može imati različita imena u zavisnosti od regiona i običaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading