NASTAVLJA SE VELIKA OPERACIJA SPASAVANJA! Preostale krave sa Krčedinske ade evakuišu skelom, ali su problem divlji konji (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

10.01.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od jutra, stočarima su u pomoć stigli prijatelji, pripadnici vojske, veterinarske službe.

NASTAVLJA SE VELIKA OPERACIJA SPASAVANJA! Preostale krave sa Krčedinske ade evakuišu skelom, ali su problem divlji konji (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

U toku je evakuacija preostalih grla krava i konja koje je nabujali Dunav zarobio na Krčedinskoj adi. Stočarima je u ovoj zahtevnoj akciji spasavanja pomoglo Javno preduzeće "Vojvodina šume" obezbedivši brod i skelu. Uz nadležne službe, ova akcija će biti koordinirana u narednim danima.

Od jutra, stočarima su u pomoć stigli prijatelji, pripadnici vojske, veterinarske službe. Spremno su dočekali brod sa skelom, čija je nosivost od 28 tona omogućila prevoz tridesetak grla na sigurno. Uslovi na terenu su izuzetno teški, sa niskim temperaturama, snegom i visokim vodostajem reke, što dodatno otežava akciju spasavanja.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 


Najveći izazov u ovoj misiji spasavanja biće evakuacija divljih konja. Konji su divlje životinje, većinom rođeni na ovom području, i njihov utovar na skelu predstavlja veliki problem. Republički veterinarski inspektor, Stevan Živojinov, ističe da će vlasnici ovih životinja morati pažljivo da planiraju kako da ih nateraju da uđu na skelu.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Kvar na brodu usporio je stočare, pa su tokom poslednje ture skelu vukla dva motorna čamca. Spasavanje će potrajati i narednih dana, ali je najvažnije da je pomoć stigla na vreme, jer je pitanje koliko bi još životinje mogle da izdrže gladne na ovakvim temperaturama. Svi uključeni u akciju spasavanja su sinhronizovano pružili podršku, čineći sve što je u njihovoj moći da se životinje evakuišu na sigurno.

Nadamo se da će ova akcija završiti uspešno i da će sve životinje biti spašene bezbedno.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading