ŠTA RADI, A ŠTA NE RADI 8. JANUARA? Drugog dana Božića pojedini odmaraju, OVO je detaljan spisak!

Autor:

Vesti

06.01.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće promena što se radnog vremena tiče, informišite se na vreme.

ŠTA RADI, A ŠTA NE RADI 8. JANUARA? Drugog dana Božića pojedini odmaraju, OVO je detaljan spisak!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/D. Kujundžić, Shutterstock

Vlada Republike Srbije je usvojila preporuku kojom se poslodavcima u zemlji savetuje da omoguće zaposlenima slobodan dan nakon Božića. Većina javnih institucija je prilagodila radno vreme za 8. januar, dok će prodavnice ostati otvorene.

Istovremeno, stupilo je na snagu i promenjeno radno vreme usled Božića, koje je revidirano i bez uključenog osmog januara.

Doći će do promene radnog vremena 8. januara u poštama, tržnim centrima i supermarketima, kao i u javnim institucijama. Privatni sektor će većinom nastaviti s radom prema uobičajenom rasporedu.

Radno vreme vrtića

Vrtići u Beogradu, u ponedeljak, 8. januar, neće raditi, saopšteno je "Blicu" iz Grada, a što je prama zaključku Vlade Republike Srbije da drugi dan Božića, odnosno 8. januar bude neradan dan.

Samo dežurne pošte

Što se tiče Pošte Srbije radno vreme 8. januara definisano je na jučerašnjem kolegijumu te je donesena odluka da će na taj dan raditi samo dežurne pošte.

- Na jučerašnjem Kolegijumu direktora Preduzeća, nakon konsultacija sa saradnicima, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević doneo je odluku da ponedeljak, 8. januar, prema preporuci Vlade Republike Srbije bude neradan dan. Prvog i drugog dana Božića (7. i 8. januar) radiće samo dežurne pošte. -

Tržni centri

Tržni centar Ušće imaće normalno radno vreme 8. januara, od 10 do 22 časa.

Parking servis

JKP „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada 8. januara, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Od utorka, 9. januara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Pijace rade, ali kraće

Kako je objavljeno sve zelene pijace će 8. januara raditi skraćeno od 06 do 14 časova. Preciznije radno vreme 8. januara zelenih pijaca pogledajte u nastavku:

Pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac" 7. i 8. januara radiće skraćeno od 06 do14 časova, navodi se u saopštenju JKP "Beogradske pijace".

Otvoreni tržni centar Miljakovac "Beogradski buvljak", 7. i 8. januara neće raditi.

Pijaca "Dušanovac- prodaja iz vozila" neće se vršiti u subotu, 06. januara, dok će 07. i 08. januara raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova.

Pijaca cveća "Krnjača" 7. januara neće raditi, dok će 8. januara raditi skraćeno do 14 časova.

Pijaca "Palilula" 6. januara radiće od 7 do 18 časova, 7. januara neće raditi, dok će u ponedeljak, 8. januara raditi skraćeno do 14 časova.

Kako se dodaje u saopštenju, garaža na pijaci "Palilula" - 6. januara radiće do 19 časova, 7. januara neće raditi, dok će 8. januara raditi do 15 časova.

Parking na pijaci "Zemun" 7. i 8. januara radiće od 00 do 24 časa.

Garaža na pijaci "Zeleni venac" neće raditi 7. januara, dok će 8. raditi do 15 časova.

Parking na pijaci "Dušanovac" 7. i 8. januara radiće do 15 časova.

Gradski prevoz

U ponedeljak, drugog dana Božića, na svim linijama koje saobraćaju u okviru ITS-a biće primenjeni nedeljni redovi vožnje.

Taksi prevoz

Pink taksi će u ponedeljak, 8. januara, naplaćivati svoje usluge po drugoj tarifi.

Kako će raditi banke 8. januara?

Pojedine banke neće raditi u ponedeljak, 8. januara, dok će biti otvorene ekspoziture banaka u tržnim centrima.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading