NOVO UPOZORENJE AMSS: Kiša i pljuskovi širom zemlje stvaraju GUŽVE NA PUTEVIMA: Savetuje se dodatan oprez - EVO GDE JE KRITIČNO

Autor: D.B.

Vesti

04.01.2024

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog smene turista ka zimskim centrima, očekuje se povremeno povećan saobraćaj na putevima koji vode ka planinama.

NOVO UPOZORENJE AMSS: Kiša i pljuskovi širom zemlje stvaraju GUŽVE NA PUTEVIMA: Savetuje se dodatan oprez - EVO GDE JE KRITIČNO

Foto: RINA

Danas, u četvrtak, kiša i pljuskovi prave probleme na putevima širom Srbije, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). Ovi vremenski uslovi najpre će otežati saobraćaj na severu zemlje, a zatim se očekuje da problemi stignu i do južnih predela. Ovo upozorenje dolazi u vreme kada se očekuje povećan broj vozila na putevima koji vode ka zimskim centrima, zbog smene turista.

Zbog smene turista ka zimskim centrima, očekuje se povremeno povećan saobraćaj na putevima koji vode ka planinama. Vozači bi trebalo da budu posebno oprezni i da prilagode vožnju trenutnim vremenskim uslovima.


Uoči problema sa kišom i pljuskovima na putevima, gradovi beleže manji broj vozila na ulicama. Ovo može biti olakšavajuća okolnost za vozače u urbanim sredinama.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je vozače na smanjenu vidljivost na putevima usled pojave magle. Posebno treba obratiti pažnju na Auto-putu E-75, gde je vidljivost smanjena na deonicama petlja Batočina - petlja Pojate i tunel Manajle - petlja Bujanovac Jug. Slična situacija je i na auto-putu E-80, na deonici tunel Bancarevo - petlja Pirot Zapad, kao i na auto-putu E-761 - deonici Pojate - Makrešane i na naplatnoj stanici Koševi.

Trenutno nema zadržavanja na naplatnim rampama, kao ni na graničnim prelazima za putnička ni za teretna vozila, prema informacijama AMSS-a.

Ove informacije su važne za sve učesnike u saobraćaju, a naročito za vozače koji planiraju putovanje danas. Savetuje se dodatni oprez i prilagođavanje brzine vožnje trenutnim vremenskim prilikama, kako bi se očuvala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading