OVAKVOM SCENARIJU SE NIJE NADAO NI U NAJLUĐIM SNOVIMA! Aleksandar legalno kupio automobil, a kada je stIgao na granicu NASTAO HAOS: Tretiran sam kao kriminalac jer...

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvom raspletu se nije nadao.

OVAKVOM SCENARIJU SE NIJE NADAO NI U NAJLUĐIM SNOVIMA! Aleksandar legalno kupio automobil, a kada je stIgao na granicu NASTAO HAOS: Tretiran sam kao kriminalac jer...

Foto: Shutterstock

Aleksandar Mikić, naš sugrađanin, doživeo je neverovatnu neprijatnost na graničnom prelazu Tempa. Naime, njemu je, iz nepoznatih razloga, oduzet automobil marke Porše ''kajen'' sa dizel-motorom, koji je legalno kupljen. Iako je prošlo mesec dana od tog događaja, i dalje se ne zna pravi razlog zbog kojeg je vozilo oduzeto.

Legalna kupovina i neočekivani problemi

Kada je Mikić kupovao automobil, smatrao je da nema razloga za brigu, s obzirom da je prodaja obavljena na potpuno legalan način od ovlašćenog uvoznika. Međutim, ni u najgorim snovima nije mogao da pretpostavi da će mu strana policija oduzeti automobil na granici prilikom ulaska u Evropsku uniju.

Dodatni problem predstavlja činjenica da strana policija nije pružila nikakvo objašnjenje za oduzimanje vozila, već su samo naveli da ''postupaju po nalogu''. Kako ističe Mikić, situaciju je dodatno otežalo to što ne postoji institucija koja bi mogla da reši ovaj problem.

Zabrinutost i nemoć

Naša policija nije u mogućnosti da istraži zašto je legalno kupljeno vozilo oduzela strana policija, budući da njena jurisdikcija prestaje na granici. Ovo predstavlja dodatni izazov u rešavanju ovog problema, ostavljajući Mikića i druge vozače u sličnoj situaciji u zabrinutosti i nemoći.

Misteriozna Interpolova poternica

Mikić je izjavio da mu nije dato nikakvo objašnjenje za oduzimanje automobila i da je tretiran kao kriminalac, sve dok kasnije nije saznao da je raspisana Interpolova poternica za njegovim vozilom. Nakon što je pušten da ide kući, umesto automobila, dobio je potvrdu da mu je vozilo oduzeto.

Pre kupovine, Mikić je proverio sve neophodne podatke i zaključio da nije bilo nikakvih neregularnosti. Proverio je u Poršeu da je automobil prodat u Srbiji kao nov i da je prvi vlasnik vozila bio iz naše zemlje, a ne iz neke druge strane zemlje. Dodatno, dobio je overeni prepis originalnog računa izdatog od preduzeća Porše.

Međutim, situacija je dodatno zbunjujuća jer je automobil prodat kao korišćen, iako je reč o periodu od samo nekoliko meseci. Bez obzira na to, vlasnik ima dokaz da je automobil registrovan u našoj zemlji. Mađarska policija će doneti rešenje nakon što pristignu odgovor i prateća dokumentacija od organa koji je izdao poternicu.

Jedina sigurna stvar je da automobil neće biti vraćen vlasniku. Kako su istakli iz našeg konzulata u Budimpešti, vozilo se trenutno nalazi na jednom stovarištu u Kiškunhalašu, a osoba koja bude preuzimala automobil moraće da plati i ležarinu. Ova zagonetna situacija ostavlja Mikića i njegove sugrađane u neizvesnosti i bez odgovora na pitanje zašto se ovo uopšte desilo.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading