ČOVEK DAO VELIKI NOVAC, A TRAKTOR NIKADA NIJE UGLEDAO! Neverovatan slučaj prevare u Opatiji: Internet prevarant "preveslao" zemljoradnika, nije znao šta ga je snašlo!

Autor: D.B.

Vesti

28.12.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek nije znao šta ga je snašlo.

ČOVEK DAO VELIKI NOVAC, A TRAKTOR NIKADA NIJE UGLEDAO! Neverovatan slučaj prevare u Opatiji: Internet prevarant "preveslao" zemljoradnika, nije znao šta ga je snašlo!

Foto: Shutterstock

Policija u Opatiji je započela istragu povodom krivične prijave koju je podnelo oštećeno pravno lice iz Matulja. Postoji sumnja da je došlo do prevare u vezi sa kupovinom traktora i utovarivača putem internet oglasa. Radnici firme su stupili u kontakt sa prodavcem iz inostranstva preko elektronske pošte i poruka, a nakon uplate od 7.480 evra, mašina nije isporučena kako je obećano.

Nesigurnost virtuelnog poslovanja

Ovaj slučaj je samo jedan od mnogih koji ukazuju na rizike virtuelnog poslovanja. Često se dešava da potrošači postanu žrtve prevare prilikom online kupovine. Policija savetuje građane da budu oprezni i da pažljivo provere oglase i internet stranice sa povoljnim ponudama pre nego što se odluče na kupovinu.


Internet prevaranti sve češće koriste različite metode kako bi došli do novca građana. U ovom konkretnom slučaju, radnici firme su bili prevareni nakon što su našli oglas za kupovinu traktora i utovarivača. Nakon kontaktiranja prodavca i uplate novca, isporuka mašine nikada nije realizovana, a prodavac je prestao da odgovara na pozive i poruke.


Kako biste izbegli prevare prilikom online kupovine, važno je da pažljivo proverite verodostojnost prodavca i proizvoda koji se nude. Takođe, preporučuje se da izbegavate uplate unapred i da koristite pouzdane načine plaćanja kako biste zaštitili svoj novac.


Slučaj prevare u vezi sa kupovinom traktora i utovarivača putem internet oglasa ističe važnost opreza prilikom virtuelnih transakcija. Građani treba da budu svesni rizika i da preduzmu korake kako bi zaštitili sebe od potencijalnih prevara prilikom online kupovine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading