BROJNI MALIŠANI ĆE BITI ODUŠEVLJENI! Kada čuju koja životinja stiže u beogradski ZOO vrt odmah će pohrliti da je vide - EVO O KOME SE RADI!

Autor: D.B.

Vesti

28.12.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radosne vesti saopštili su iz beogradskog ZOO vrta.

BROJNI MALIŠANI ĆE BITI ODUŠEVLJENI! Kada čuju koja životinja stiže u beogradski ZOO vrt odmah će pohrliti da je vide - EVO O KOME SE RADI!

Foto: printscreen/youtebe.com/ben sedin

Beogradski zoološki vrt obavijen je novogodišnjom euforijom, a osoblje ističe da su imali puno uspona i padova tokom protekle godine, ali da pamte samo lepe trenutke.

Almira Geniovski Jović i njene ljubimice pingvini

Almira Geniovski Jović već 27 godina radi u Vrtu dobre nade, a poslednje četiri godine posebno se posvećuje brizi o pingvinima. Ona s ljubavlju ističe da su pingvini veseli, posebno kada je hrana u pitanju, te da svaki od njih ima svoju posebnost. Ipak, priznaje da ima jednu ljubimicu među njima - Petkicu, koja se izlegla u vrtu pre dve godine za Veliki petak.

Beogradski zoološki vrt ističe uspehe u protekloj godini, posebno kada je reč o vraćanju prirodi duga. Zahvaljujući saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode, uspeli su da izleče rode koje su ostavile svoje potomstvo na Kalemegdanu i vrate ih u prirodno stanište. Takođe, ističu i reproduktivne uspehe, poput prinove kod Marabu rode, što nije česta pojava u zoološkim vrtovima.


U narednoj godini, zoološki vrt se priprema za veliku prinovu - stižu slonovi. Nakon što je Tvigica, slonica koja je 68 godina provela u zoo vrtovima, napustila vrt, osoblje se nije obeshrabrilo već radi na adaptacijama i pomeranjima kako bi objekat bio spreman za dolazak novih slonova, koji će biti prvi posle 68 godina.

88. rođendan Vrta dobre nade

Vrt dobre nade će 12. jula proslaviti svoj 88. rođendan, što ga čini najstarijim i najvećim zoološkim vrtom u Srbiji. Svake godine, vrt poseti više od 400 hiljada ljudi, a za narednu godinu planiraju mnoge atrakcije i poboljšanja kako bi privukli još više posetilaca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading