MLADI, ODMAH PROVERITE RAČUNE! Danas ležu državne pare - evo i kome!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

28.12.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplata učeničkih stipendija i kredita za školsku 2023/2024. godinu počinje danas.

MLADI, ODMAH PROVERITE RAČUNE! Danas ležu državne pare - evo i kome!

Foto: Shutterstock

2000

Ministarstvo prosvete obaveštava učenike srednjih škola, korisnike učeničkih stipendija i kredita, da isplata prve i druge mesečne rate ovih podsticaja za školsku 2023/2024. godinu počinje danas, 28. decembra 2023. godine.

Učeničke stipendije i krediti isplaćuju se u 10 mesečnih rata, putem tekućeg računa otvorenog kod ovlašćene banke (Banka Poštanska štedionica). Iznos mesečne rate za učeničke stipendije i kredite je 8.100 dinara.

Ministarstvo prosvete u cilju podsticanja najboljih učenika srednjih škola da nastave školovanje sa visokim postignućima dodeljuje stipendije i kredite. U školskoj 2023/2024. godini Ministarstvo prosvete stipendira 11.234 učenika i učenica, dok kredite dobija 635 srednjoškolaca.

Važno je napomenuti da se učeničke stipendije daju nepovratno, dok se učenički krediti vraćaju u slučaju da učenik ne ispuni uslove propisane konkursom. Ova praksa osigurava da sredstva budu dostupna i za naredne generacije učenika.

Ovim merama Ministarstvo prosvete nastoji da podrži talentovane učenike i omogući im da ostvare svoje obrazovne ciljeve bez dodatnih finansijskih opterećenja. Ulaganje u obrazovanje mladih ljudi predstavlja ulaganje u budućnost društva, te je podrška kroz stipendije i kredite važan korak ka ostvarenju tog cilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading