ZBOG OVIH PET IGRAČAKA DECA NAJČEŠĆE ZAGLAVE U HITNOJ, A NEKA I UMRU! Pedijatar upozorila roditelje da ih nikako ne kupuju!

Autor:

Vesti

20.12.2023

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najopasnije igračke su one koje sadrže dugmaste bataerije, a pedijatar Megan Martin objašnjava i zašto.

ZBOG OVIH PET IGRAČAKA DECA NAJČEŠĆE ZAGLAVE U HITNOJ, A NEKA I UMRU! Pedijatar upozorila roditelje da ih nikako ne kupuju!

Foto: Shutestock

Pedijatar hitne pomoći Megan Martin je na svom TikTok profilu podelila pet igračaka koje roditelji treba da izbegavaju da kupuju i daju deci da se njima igraju. Kako tvrdi, ove igračke mogu dovesti do ozbiljnih povreda, a neke čak i do smrtnog ishoda.
 

Igračke sa dugmastim baterijama - opasnost od gušenja i nagrizanja jednjaka
 

Martin ističe da dugmaste baterije predstavljaju ozbiljnu opasnost po decu, jer ih često mogu progutati. Ona upozorava da ove baterije mogu dovesti do gušenja, ali i do nagrizanja jednjaka zbog hemijske mešavine unutar njih.

 

Vodene perle - rizik od začepljenja creva

Republika

Foto: pixabay.com

Kupanje, Ilustracija

 

Vodene perle, koje se prodaju kao senzorne igračke, mogu predstavljati opasnost po decu jer ih, ukoliko ih progutaju, mogu nabubriti i uzrokovati začepljenje creva. Martin takođe upozorava da ove perle mogu izazvati probleme i kod kućnih ljubimaca.
 

Električni skuteri i hoverboard - rizik od pada i povreda
 

Pedijatar upozorava da električni skuteri i hoverboard predstavljaju rizik od ozbiljnih povreda kod dece, uključujući lomove podlaktica, laktove i čak ozbiljne povrede glave.

 

 

Tramboline - često uzrok povreda među decom
 

Republika

Foto: youtube.com/Wallscrapers Trampoline

Trambolina, Ilustracija

 

Martin ističe da tramboline često uzrokuju povrede među decom, te da prema nekim procenama više dece se povredi skačući na trambolini nego igrajući fudbal.

Martinov savet roditeljima je da budu pažljivi prilikom biranja igračaka za decu i da izbegavaju ove potencijalno opasne igračke koje mogu dovesti do ozbiljnih povreda ili čak smrtnog ishoda.

Važno je da roditelji budu informisani o potencijalnim opasnostima koje određene igračke mogu predstavljati po decu, te da preduzmu odgovarajuće mere opreza prilikom odabira igračaka za svoju decu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading