SAMO ZA AGENCIJSKE TROŠKOVE TREBA IZVOJITI 30.000 DOLARA! Evo koliko je potrebno novca da vam surogat majka rodi dete! ABNORMALNA CIFRA ZA PROSEČNOG SRBINA!

Autor:

Vesti

16.12.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosečni troškovi surogat majčinstva uključuju kliničke naknade, surogat nadoknadu, pravne troškove i agencijske naknade.

SAMO ZA AGENCIJSKE TROŠKOVE TREBA IZVOJITI 30.000 DOLARA! Evo koliko je potrebno novca da vam surogat majka rodi dete! ABNORMALNA CIFRA ZA PROSEČNOG SRBINA!

Foto: Shutterstock

Trudnoća, ultrazvuk

Jedna od najboljih vokala naše estrade Marija Šerifović, postala je majka preko surogat majke u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ova vest je odjeknula poput bombe u javnosti, a mnogi su se zapitali koliko zapravo košta ceo proces surogat majčinstva.

Prema američkim agencijama za surogat materinstvo, prosečna cena se kreće od 130.000 do 160.000 dolara, ali postoji mogućnost da se ova usluga obavi za manje novca u nekim delovima istočne Evrope ili Južne Amerike.

 

Agencijske naknade i proces surogat majčinstva
 

Prosečni troškovi surogat majčinstva uključuju kliničke naknade, surogat nadoknadu, pravne troškove i agencijske naknade. Agencijske naknade se kreću od 20.000 do 30.000 dolara i dospevaju na početku procesa. Pronalaženje kvalifikovanog surogata može biti izazovan i dugotrajan zadatak, a njihova nadoknada se kreće od 55.000 do 75.000 dolara.
 

Zakonske takse i kompenzacija za surogat
 

Zakonske takse, koje se dospevaju iz dva dela - pri sastavljanju ugovora i u trećem tromesečju, mogu iznositi između 8.000 i 10.000 dolara. Sa druge strane, kompenzacija za surogat majčinstvo, koja se uplaćuje u potpunosti po potpisivanju ugovora, može iznositi čak do 75.000 dolara.

 

Naknade klinike/IVF i transfer embriona
 

Osim toga, budući roditelji treba da budu spremni da izdvoje između 25.000 i 35.000 dolara za naknade klinike/IVF i transfer embriona. Ovi troškovi dospevaju prilikom zakazivanja donacija ili IVF ciklusa.
 

Prenatalna nega i nadzor, porođaj i povezani troškovi
 

Prenatalna nega i nadzor tokom cele trudnoće mogu koštati između 5.000 i 10.000 dolara mesečno, dok se troškovi porođaja i povezanih komplikacija kreću od 5.000 do 10.000 dolara.
 

Birokratija i povratak kući
 

Nakon rođenja bebe, međunarodni roditelji moraju da izdvoje između 2.000 i 3.000 dolara za birokratiju i procese vezane za povratak kući, uključujući troškove za državljanstvo bebe, dobijanje pasoša i DNK testove.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading