HELENI JE SUPRUG POGINUO NA RUKAMA U NESREĆI, SAD JE SNAŠLE NOVE MUKE! Mora sa troje dece hitno da se iseli, potrebna joj je pomoć!

Autor: Jovana Branković - Adelarda Popović

Vesti

13.12.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popadija Helena Veličković doživela je pre dve nedelje veliku porodičnu tragediju kada je u lančanom sudaru kod Kragujevca izgubia supruga. Nju je sada, sa troje dece, snašla još jedna nedaća - naloženo joj je da se iseli iz parohijskog doma.

HELENI JE SUPRUG POGINUO NA RUKAMA U NESREĆI, SAD JE SNAŠLE NOVE MUKE! Mora sa troje dece hitno da se iseli, potrebna joj je pomoć!

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/nemanja.velickovic, Youtube/Printscreen/RTV Kragujeva

- Obraćam vam se povodom popadije sestre Helene (32) koja ima troje male dece. Helena je pre dve sedmice izgubila u saobraćajnoj nesreći supruga, sveštenika Nemanju (33) koji je služio u selu Viteževo. Oni su stanovali u parohijskom domu u selu.

Okolnosti su takve, vrlo surove, u kojima novi sveštenik treba da stupi na službu 31.12.2023, a popadija Helena sa dečicom mora da se iseli. Helena nije zaposlena. 

Stara kuća njenih roditelja u Požarevcu zahteva renoviranje i već se prikupljaju neka osnovna sredstva preko grada Požarevca, uplatom na račun Udruženja "Solidarnost". 

Foto: Facebook

Nemanja i Helena Veličković

Zamolila bih vas da u srcu nađete ljubavi u milosti i uplatite pomoć na njen račun, kako bismo ih u ovim teškim trenucima, u delu godine koje mnoge podseća na ljubav i darivanje bližnjih i potrebitih, bar materijalno potpomogli pred nove životne borbe koje ih očekuju. 

Da se vaše dobro, dobrim vrati - navodi se na svom profilu Jovan Plamenac.

Podsećamo, nesreća se dogodila krajem novembra na deonici puta od Kragujevca ka Botinju, u kojoj su učestvovala tri automobila i autobus. Osam osoba je povređeno, od čega šestoro dece, a svi su prevezeni u Univerzitetski klinički centar u Kragujevac.

Kako pomoći popadiji Heleni?

Popadiji i njenoj deci možete pomoći uplatama na žiro račune:

Dinarski račun:
170-0010466864000-82
Devizni račun:
RS35170001046686400373

Podaci za uplatu: Helena Veličković, Školska 66,12375 Viteževo.

Foto: Facebook

Nemanja Veličković umrlica

"Gledala sam kako gine"

Helena je ranije govorila i za naš portal istakavši da je sveštenik Nemanja bio izuzetan otac i suprug.

Moj Nemanja je bio izuzetan suprug, otac i čovek uopšte. Bili smo srećna porodica. Svesna sam da će nam biti mnogo teško, deci i meni jer smo ostali bez svega. Ja nemam posao i imam troje male dece - rekla je popadija. 

U trenutku nesreće, supruga i deca bili su sa Nemanjom u automobilu.

Nemanja je na mestu ostao mrtav. Gledala sam kako gine. Meni je zgnječena noga, ali sam smogla snage da i sa takvom povredom zgrabim decu i izvučem ih kroz prozor. Dobri ljudi su ih prihvatili i pomogli  su nam - rekla je Helena za Republiku. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading