MUŽ MI JE POGINUO PRED OČIMA, sa zgnječenom nogom sam decu izvlačila kroz prozor: Popadija o detaljima stravične nesreće

Autor:

Hronika

28.11.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O nesreći u kojoj je u nedelju ostala bez muža, sveštenika Nemanje Veličkovića, Helena je smogla snage da govori za Republiku.

MUŽ MI JE POGINUO PRED OČIMA, sa zgnječenom nogom sam decu izvlačila kroz prozor: Popadija o detaljima stravične nesreće

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/nemanja.velickovic, Youtube/Printscreen/RTV Kragujevac

Popadija Helena Veličković gledala je pogibiju svog supruga sveštenika Nemanje Veličkovića u udesu kod Kragujevca, a slike užasa su joj pred očima dok prima saučešće u Viteževu i sprema njegovu sahranu. 

- Nemanja je na mestu ostao mrtav. Gledala sam kako gine. Meni je zgnječena noga, ali sam smogla snage da i sa takvom povredom zgrabim decu i izvučem ih kroz prozor. Dobri ljudi su ih prihvatili i pomogli  su nam - rekla je Helena za Srpski telegraf i Republiku. 

Slomljenog srca zbog gubitka oslonca porodice i voljenog muža sa kojim je delila dobro i zlo poslednjih deset godina, od kojih su osam bili u braku, kaže da je ponosna udovica i da je bogu zahvalna što su joj od takvog muža ostale tri ćerke.

Republika

Foto: Printscreen

"Bili smo srećna porodica", Helena i Nemanja iz doba sreće

- Moj Nemanja je bio izuzetan suprug, otac i čovek uopšte. Bili smo srećna porodica. Svesna sam da će nam biti mnogo teško, deci i meni jer smo ostali bez svega. Ja nemam posao i imam troje male dece - rekla je popadija. 

Ćerke sveštenika nalaze se u Urgentnom centru u Kragujevcu  na posmatranju. Njihova majka kaže da je najstarijoj ćerki(7) u udesu povređen zglob, dok su mlađe ćerke od četiri i godinu dana prošle dobro.

Republikautube/Printscreen/RTV Kragujevac
U sudaru autobusa i tri automobila poginuo je sveštenik i osmoro je povređeno

O lančanom sudaru u nedelju oko 18.40 sati, koji je odneo Nemanjin život Helena kaže da je bio jeziv i da nisu mogli da ukoče usled klizavog kolovoza. 

- Mi smo udarili u automobile koji su stajali. Već je bila saobraćajka. Nemanja nije uspeo  da ukoči, krivudao je levo pa desno i nervirao se, psujući sebi u bradu. Kad smo udarili, u nas je udario autobus i Nemanja je na mestu bio mrtav - prepričava popadija. 

Podsetimo, u nedelju oko 18.50 sati došlo je do nesreće na deonici puta od Kragujevca ka Botinju, u kojoj su učestvovala tri automobila i autobus. Osam osoba je povređeno, od čega šestoro dece, a svi su prevezeni u Univerzitetski klinički centar u Kragujevac.

 Hteo da proslavi ćerkinu nagradu 

Povod odlaska popa sa porodicom u Kragujevac bio je taj što je želeo da udovolji želji nastarije mezimice koja je tog dana osvojila drugu nagradu na državnom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici. 

- Ćerkica je osvojila drugu nagradu u Svilajncu i hteli smo nešto da joj kupimo da je nagradimo, a i da odemo u kupovinu za sve nas i da prošetamo, ali nije se dalo - rekla je Helena.

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/nemanja.velickovic, Youtube

Bora i Nemanja veličković, otac i sin na službi u Viteževu gde je Nemanja bio paroh

 

Svima je pomogao

Otac sveštenika i sam penzionisani pop, Bora Veličković juče je došao u parohiju sina u selo Viteževo da ga odatle u sredu u 9 sati liturgijom i opelom isprate i u 13 sati sahrane na groblju Šeškovac u Smederevu. On je za Republiku ispričao da je njegov sin od malena znao da želi da bude sveštenik. 

- Sahranjujem sina, moje oči, imam šest stentova i ne znam odakle mi više snage da stojim. U Viteževu su me dočekali otvorenog srca jer su mog sina cenili i voleli kako mene nisu ni posle višedecenijskog rada, a nije bio ni dve godine u ovom mestu i crkvi. Sin me je prevazišao svojom dobrotom. Imao je blagu prirodu i svima je hteo i pokušavao da pomogne - istakao je sveštenik Bora. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading