ZBOGOM SINE MOJ, LJUBI TE TATA: Otac sveštenika se oprostio od voljenog Nemanje, sina i kolege - NEKA TI ANĐEO ČUVAR PODARI RAJSKA NASLEĐA!

Autor:

Hronika

28.11.2023

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji pozdrav poginulom svešteniku poslao je njegov otac koji mu je na rastanku slomljen od tuge poručio da je porodica ostala neutešna.

ZBOGOM SINE MOJ, LJUBI TE TATA: Otac sveštenika se oprostio od voljenog Nemanje, sina i kolege - NEKA TI ANĐEO ČUVAR PODARI RAJSKA NASLEĐA!

Foto: Facebook

Od Nemanje Veličkovića koji je prekjuče poginuo u lančanom sudaru kod Kragujevca oprostio se potresnim rečima javno njegov otac Bora Veličković, takođe sveštenik SPC. 

- Sine moj, odlaziš od nas, ostavljaš nas same. Poslednji zagrljaj, ljubi te tata, zbogom dragi moj sine, oče Nemanja... Neka mi te anđeo čuvar vodi tim uskim putem i podari rajska nasleđa - napisao je sveštenikov otac na Fejsbuku. 

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 18.50 sati u mestu Botunje, na državnom putu Batočina- Kragujevac poginuo je sveštenik Braničevske eparhije  u lančanom sudaru tri automobila i autobusa.

Republika

Foto: Facebook

Sahrana sveštenika Nemanje je u sredu na groblju Šeškovac

Sa njim u kolima bile su supruga i njihove tri male ćerke. Sve su povređene i zbrinute u bolnici u Kragujevcu. Popadija je povredila ruku i van je životne opasnosti, kao i njena deca koja su lakše povređena.

Povređeno je i osam putnika iz drugih automobila i svi su prevezeni u UKC Kragujevac. Među povređenima je petoro dece koja su po povređivanju bila u stabilnom stanju.

Inače, nastradali Nemanja je bio sveštenik Braničevske eparhije i mnogo njegovih parahojina se od njega oprašta javno uz reči hvale za njegov rad i ljudske osobine koje su ga krasile. Posebno ga žale vernici koji su ga često sretali i sa njim razgovarali u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, u selu Viteževo gde je bio raspoređen.  

- Naš Nemanja bio je divan sveštenik, suprug i otac. Ovo je velika tuga za naše Viteževo. Tako mlad čovek da ode, tuga. Selo nam je zavijeno u crno. Mnogo se trudio oko crkve, okupljao je narod. Mi još ne možemo da poverujemo da ga više nikad nećemo videti - rekla je komšinica poginulog sveštenika.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading