IZMAKAO NASTAVNICI STOLICU, SAD IDE NA POTERNICU! Novi detalji incidenta u Trsteniku: Sumnja se da je u inostranstvu!

Autor:

Vesti

13.12.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje ponovo zakazano za N. Ž. (18), bivšeg učenika Tehničke škole u Trsteniku, koji je pre godinu dana izvukao stolicu profesorki tokom časa, nije se održalo danas pred Višim sudom u Kruševcu. Razlog je nedolazak osumnjičenog, a postoji mogućnost da se nalazi u inostranstvu, prema informacijama iz više izvora.

IZMAKAO NASTAVNICI STOLICU, SAD IDE NA POTERNICU! Novi detalji incidenta u Trsteniku: Sumnja se da je u inostranstvu!

Foto: twitter.com/ZoranIl77273998

Nastavnicu maltretiraju đaci u školi u Trsteniku

Očekuje se raspisivanje poternice.

- N. Ž. je danas trebalo da se konačno suoči sa odlukom u ponovljenom postupku, nakon što je prethodno Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo odluku Višeg suda u Kruševcu, po kojoj je N. Ž. dobio izrečenu meru pojačanog nadzora organa starateljstva zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje, ali i šumska krađa u saizvršilaštvu - navodi izvor "Novosti".

- Kako se nije pojavio na prvom zakazanom terminu 23. novembra, trebalo je da bude priveden danas.

Nije došlo do suđenja pred Višim sudom u Kruševcu jer, prema nezvaničnim informacijama, N. Ž., bivši učenik Tehničke škole u Trsteniku, napustio je zemlju u novembru. Trenutno se sprovodi provera ovih podataka kako bi se utvrdilo da li je zaista prešao neki od graničnih prelaza i u koje vreme se to tačno desilo.

Podsetimo, slučaj je postao poznat javnosti u novembru prošle godine. Naime, učenik N. Ž. izmakao je stolicu profesorki Mariji Stevanović. U toku suđenja, dva učenika, I. K. (16) i M. M. (18), koji su snimali celu situaciju, bili su kažnjeni. Različite faze disciplinskih postupaka odigravale su se kako u školi, tako i pred Osnovnim sudom u Trsteniku i Višim sudom u Kruševcu. Više javno tužilaštvo u Kruševcu je insistiralo na slanju N. Ž. u Vaspitno-popravni dom, kao i na izricanju krivičnih sankcija.

Tzv. pripremni postupak u kome je isključena javnost, po Zakonu o maloletnim učionicima krivičnih dela, vodio se pred istim sudom i protiv I. K. (16), koji je dobio meru pojačanog nadzora organa starateljstva, dok je istu meru dobio i M. M. (18), ali pred Osnovnim sudom u Trsteniku, gde je još u maju i sklopio sporazum o priznanju krivice.

(Novosti)

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading