TAKSISTI SE NA KOPAONIKU RAZBIJAJU OD PARA! Za sezonu uzmu i do 20.000 evra!

Autor:

Vesti

11.12.2023

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taksiranje je na našoj poznatoj planini unosan biznis.

TAKSISTI SE NA KOPAONIKU RAZBIJAJU OD PARA! Za sezonu uzmu i do 20.000 evra!

Foto: pixabay.com

Među taksistima je svuda i onih koji su spremni da vas za tili čas prevare

Taksisti na Kopaoniku po sezoni mogu da zarade i do 20.000 evra. O tome svedoče vozači koji se ovim poslom bave, budući da vožnja maksimalno košta 1.400 dinara i da ih dnevno ima od 20 do 30. 

- Ova sezona mi je nešto slabo počela - počinje razgovor jedan vozač taksija na Kopaoniku da bi nastavio kako je do 20 časova tog dana imao samo 15 vožnji. 

Dnevno bude i do 30 vožnji.

- Prošle godine je bilo dana kada sam imao i po 50 vožnji dnevno, uglavnom su to bili vikendi i u periodima školskog raspusta - kaže on. Prema priči ovog taksiste, od decembra do aprila, ukoliko vozi pet dana nedeljno i u proseku uzme po 1.200 dinara za vožnju, može po sezoni da zaradi oko 20.000 evra bruto.

Kako priča drugi taksista, on je nakon godina samostalnog voženja taksija pre par godina odlučio da proširi biznis.

- Uložio sam u još vozila i odlučio da unajmim još ljudi da voze. Trenutno imam devet vozača, i smeštaj za njih plaćam 2.500 evra, plus struja po utrošku - kaže on.

Zanimljive situacije u taksiju

Podsećamo i da su nedavno taksisti ispričali šta im se sve dešava tokom vožnji, kao i na kakve su sve scene nailazili.

Sve je pokrenuo jedan gospodin, korisnik društvene platforme X. On je na svom profilu preneo priču žene koja je ranije radila kao dispečer, a kojoj je situacija sa klijentom u 3 sata ujutru bila dokaz da taksisti zaista imaju najsmešnije priče za prepričavanje.

Svojevremeno sam radila kao dispečer taksija i dan danas znam da oni i taksisti imaju najbolje priče. Zove me lik u 3 sata ujutru, mrtav pijan, traži taksi za mesto udaljeno 40 km jer hoće da prosi devojku, februar mesec. Pitam ga da li je siguran. 'Jesam!'

Pošaljem kolegu, ali ga upozorim da je pijan. Pratim ih na mapi i vidim da su stali. Zovem kolegu pitam šta se dešava, a kolega odgovara 'nema cveća da joj odnese, ovaj bere badnjak - preneo je on originalnu objavu sa Fejsbuk profila Poštena vlajna.

Više pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading