PROGON LIČNOSTI KOJE SU STALE UZ VUČIĆA: Šolak proglasio Nikolu Jokića za smrtnog neprijatelja!

Autor:

Vesti

10.12.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramotna zloupotreba medija za račun političkih i biznis interesa Dragana Šolaka, svako ko mu se ne zakune na vernost, a pogotovo ako podrži Aleksandra Vučića, biva stavljen na crnu listu i izložen najbrutalnijem progonu

PROGON LIČNOSTI KOJE SU STALE UZ VUČIĆA: Šolak proglasio Nikolu Jokića za smrtnog neprijatelja!

Foto: Tanjug/AP, youtube.com/N1

Srećom pa Sportklub više ne prenosi NBA ligu, jer ko zna kakav bi tretman legendarni Nikola Jokić sada dobio na ovoj Šolakovoj televiziji!

Kako je u novinama objavljen impozantan spisak od 2.000 javnih ličnosti koje su uoči izbora 17. decembra odlučile da podrže listu “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane”, a predsednik Vučić se posebno zahvalio Jokiću na podršci, tako je najbolji srpski i NBA košarkaš počeo da trpi sramotne napade na medijima Junajted Grupe i Dragana Šolaka.

Samo do pre koji dan Sportklub, N1 i Nova S neprestano su na sva zvona slavili Jokića. A onda se sve promenilo.

“Uče nas njegovim potezima, a čovek ne može da pogodi koš”, “Jokić ne liči na sebe”, “Jokić beleži nekarakteristično neefikasne partije”, “Jokić se opet ispromašivao”, “Nikola Jokić izgubio prvo mesto” - ovako su portali Šolakovih medija izveštavali o srpskoj košarkaškoj legendi u prethodna tri dana.

Šta tek reći za sramotan, skandalozan naslov sa Nova S: “Vučić i Jokić nerado igraju za Srbiju”!

Serija negativnih priloga o Nikoli Jokiću na medijima kojima upravlja Dragan Šolak počela je od trenutka objave njegove javne podrške predsedniku Vučiću. Pre toga, čak i kad bi imao uslovno nešto slabiju statistiku, Šolakovi mediji to nisu posebno isticali.

Evo ih kao primer naslovi u danima uoči Jokićeve podrške Vučiću: “Nikola Jokić košarkaški superkompjuter”, “Jokić se zaustaviti ne može”, “Boljeg jednostavno nema!”, i tako dalje, i tome slično.

Ne postoji niko koga Šolak i njegovi mediji neće probati da uvaljaju u blato samo ako se usudi da javno stane uz predsednika Vučića i SNS!
Iako uporno lažu narod da su nekakvi borci za demokratiju i kulturu dijalogu, evo šta je portal Nova S juče objavio: “Svi koji su stavili svoj potpis na listu Vučića i SNS neka pogledaju sebe u ogledalo”, “Lazar Ristovski i njegova nova devojka ne vole samo jedno drugo, već i Aleksandra Vučića”…

Najstrašnije licemerje redovno je prisutno kod “fine i umivene” TV N1, koja brutalnu propagandu i kršenja novinarskog kodeksa pokušava da zamaskira nekakvom umivenošću. A evo ga jedan od najnovijih primera dvostrukih standarda ove Šolakove televizije.

“Podršku izbornoj listi SNS dali i neki novinari: Da li je to u skladu s profesijom” - ovakav naslov objavio je N1 povodom spiska uglednih ličnosti koje su javno stale uz Vučića i naprednjake, preispitujući smeju li novinari da podrže nekoga pred izbore.

A taj isti N1 dugi niz godina reč nije rekao kada su neki drugi novinari davali javnu podršku opoziciji! Jednu reč kritike Šolakovi mediji nisu uputili kada su čak predstavnici novinarskih udruženja govorili na predizbornim skupovima podrške opoziciji!
Šta tek reći na sledeće - za N1 i ostale uopšte nije bio problem kada je aktuelni predsednik NUNS kao novinar bio poslanički kandidat, kao i kada je novinarka javnog servisa RTS postala i poslanik opozicije u Skupštini Srbije i potpredsednik političke stranke!

I to nije sve. U vezi sa uglednim profesorima univerziteta i akademicima koji su javno stali uz predsednika Vučića, umesto valjda uz Šolaka, evo šta je N1 objavio: “Profesorske titule zloupotrebljene na spisku podrške SNS-u”. A kada su neki drugi profesori i akademici - mada u neuporedivo manjem broju - odlučili da podrže Šolakovu inicijativu ProGlas, to na N1 ne da nisu preispitivali i kritikovali, naprotiv, već mesec dana ne prestaju da ih slave i hvale.

Sve ovo je sramotna zloupotreba medija za račun političkih i biznis interesa tajkuna Šolaka, gde svako ko mu se ne zakune na vernost, a pogotovo ako stane uz Vučića, biva proglašen za neprijatelja i izložen najbrutalnijem progonu.
 

Ništa im nije dobro, pa ni pasoš za Stiva Voznijaka

Poseban skandal je način na koji su Šolakovi mediji ovih dana izveštavali o fantastičnom događaju za našu zemlju i njen međunarodni ugled - kada je osnivač “Epla” i kultna svetska ličnost Stiv Voznijak od predsednika Aleksandra Vučića dobio srpski pasoš, postavši naš državljanin.

Umesto da pohvale ovakve aktivnosti na promociji Srbije, zadojeni mržnjom na TV Nova S nisu mogli bar da otćute: “Vučić pompezno doveo Voznijaka u Beograd”, objavili su na ovoj televiziji, pa su čak preispitivali da nije multimilioneru Voznijaku možda plaćeno da dobije naš pasoš!  

Portal N1, naravno, nije imao ni jedan afirmativan prilog o Stivu Voznijaku, umesto toga su se u čak šest objava za četiri dana bavili da li je to u interesu Vučića, kako on od svega profitira, kakav je to “dnevnopolitički marketing”.

Bukvalno ništa što Vučić uradi za Šolakove medije ne valja! Nisu pohvalili ni jedan izgrađeni autoput, ni brzu prugu, ni jednu novu bolnicu, ni jednu novu fabriku, pa ništa čudno što su i srpskom državljanstvu za legendarnog inovatora našli da prigovaraju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Pavle

10.12.2023 13:56

Ne može Šolak da podnese što Sportklub biše ne prenosi NBA ligu, ali još više ne može da podnese i to što je Jokić podržao Vučića.

Paqito

10.12.2023 13:58

Sad, kad je Joker podržao Vučića, Sportklub će bojkovati i FIBA takmičenja u kojima se pojavjluje Jokić. Hehehe!

Paja

10.12.2023 14:00

Šolak može sve da oprosti, ali ne može da oprosti kada uspešni podržavaju uspešne, a njega niko ne pdržava! Velika je razlika to što Jokić podržava Vučića a Šolaka podržava Đilas!

Pakito

10.12.2023 14:03

Sada će Šolak da počne da vodi kampanju kako debeljuca iz Sombora i nije tako dobar igrač i da ne zaslužuje d aigra u NBA, a sve to zato što je JOkić podržao Vučića!