ČAK 13.000 MLADIH SE PRIJAVILO ZA PROGRAM "MOJA PRVA PLATA"! Evo kad kreću sa radom i kolika će im biti zarada!

Autor:

Vesti

08.12.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počelo je povezivanje kandidata sa poslodavcima, a kada to bude završeno sledi objavljivanje konačne liste poslodavaca sa brojem izabranih kandidata na odobrenim pozicijama što će trajati od 23. do 29. decembra.

ČAK 13.000 MLADIH SE PRIJAVILO ZA PROGRAM "MOJA PRVA PLATA"! Evo kad kreću sa radom i kolika će im biti zarada!

Foto: PKS

Moja Prva plata PKS

Za program Moja prva plata konkurisalo je više od 13.000 mladih, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

U okviru programa postoji 10.600 radnih mesta koje je ponudilo 7.000 poslodavaca.

Počelo je povezivanje kandidata sa poslodavcima, a kada to bude završeno sledi objavljivanje konačne liste poslodavaca sa brojem izabranih kandidata na odobrenim pozicijama što će trajati od 23. do 29. decembra.

Od 1. do 19. januara zaključivanće se ugovori između Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), poslodavca i kandidata koji je izabran, kao i početak osposobljavanja nezaposlenih.

Ovaj ugovor definiše međusobna prava i obaveze svih učesnika u programu. Takođe, u tom periodu počinje i sprovođenje programa kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru. Osim toga, mladi će imati priliku da se obučavaju i usavršavaju u skladu sa zahtevima svojih radnih pozicija, a osposobljavanje za rad traje devet meseci.

Samo osposobljavanje tokom programa ''Moja prva plata'' traje devet meseci, i za to vreme mladi, koji su završili srednju školu, imaju pravo na mesečnu novčanu naknadu od 28.000 dinara, a oni sa fakultetskom diplomom 34.000.

Novac im isplaćuje Nacionalna služba za zapošljavanje, a poslodavci mogu mladima da isplate i dodatna sredstva.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading