POJEFTINJUJE GORIVO! Lepa vest za vozače u Srbiji!

Autor:

Vesti

08.12.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove cene goriva obradovaće potrošače!

POJEFTINJUJE GORIVO! Lepa vest za vozače u Srbiji!

Foto: pixabay.com

Danas od 15 časova u Srbiji će litar evrodizela na benzinskim pumpama koštati 197 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 175 dinara, saznaje "Blic Biznis".

To je pojeftinjenje od tri dinara u odnosu na proteklu nedelju što je lepa vest za potrošače.

Ovo je još lepša vest ako se u obzir uzme činjenica da je na berzama cena sirove nafte u porastu.Naime, cena sirove nafte je porasla na 69,921 dolara za barel, a cena nafte "brent" na 75,154 dolara.

Evropski fjučersi gasa su se na otvaranju berze TTF prodavali po ceni od 39,200 evra za megavat-sat.

Inače, Vlada Srbije ograničila je cene derivata nafte do 31. decembra 2023. godine.

Ako neko planira da ide u Crnu Goru, trebalo bi naglasiti da će i tamo cene svih vrsta goriva od ponoći biće niže za jedan cent, osim za lož ulje koja će ostati ista kao u prethodnom periodu, saopštenno je danas iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Prema saopštenju resornog ministarstva, super 98 prodavaće se za `1,54 evra po litri, kao i super 95 koji će narednih 14 dana koštati 1,50 evra za litar. Lož ulje će ostati na 1,44 evra a evrodizel će se prodavati za 1.47 evra za litar. Nove cene goriva važeće u narednih 14 dana.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading