SVE VEĆI BROJ ZADOVOLJNIH RODITELJA OSNOVACA I SREDNJOŠKOLACA! Pitali smo sugrađane šta misle o ulaganjima u školstvo! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.12.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo šta misle naši sugrađani o školama u Srbiji.

SVE VEĆI BROJ ZADOVOLJNIH RODITELJA OSNOVACA I SREDNJOŠKOLACA! Pitali smo sugrađane šta misle o ulaganjima  u školstvo! (VIDEO)

Foto: Republika,pixabay.com

Školstvo i obrazovni sistem je jedna od najvažnijih stavki u jednoj državi, zato naša zemlja sve više pažnje posvećuje ulaganjima u škole i sistem obrazovanja.

Mi smo razgovarali sa našim sugrađanima koji ne kriju da im mnogo znači to što su udžbenici za đake osnovnih i srednjih škola u Beogradu besplatni, kao i da veruju da će u budućnosti biti još više benefita za đake, ali i sve većih ulaganja koja će poboljšati kvalitet školovanja.

- S obzirom na to da imam troje dece, mnogo mi znači! - rekla je Sanja Kapetanović, okupacioni terapeut. 

- Znate i sami da to znači mnogo, ne treba ni komentarisati. - kazala je Olga Petrović, tehnolog.

- Uvek se nadamo da može da bude bolje i verujemo da iza odgovornih stoje stručni ljudi koji zaista žele to - rekla nam je naša sugrađanka, a dvadesetpetogodišnji Đorđe Petrović je jasnog stava:

- Moramo da zastupamo visoko obrazovanje, da nam građani budu visokoobrazovani!

Podsetimo, za učenike prvih razreda su udžbenici besplatni u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu, Kragujevcu i Šapcu, dok u drugim gradovima i opštinama se izdvajaju sredstva iz budžeta kao pomoć u nabavci udžbenika, dok u većini besplatne udžbenika dobijaju deca iz socijalno ugroženih porodica.

Najavljena su i dodatna ulaganja u škole i obrazovni sistem u budućnosti, a već je počelo i da se radi na rekonstrukciji pojedinih škola što je plan da se nastavi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading