Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona EUR

Autor:

Vesti

05.12.2023

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Hemofarm planira investicije u iznosu od skoro 100 miliona evra, a ove godine očekuju dvocifreni rast, poručio je generalni direktor kompanije Hemofarm Ronald Zeliger.

Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona EUR

Foto: STADA

Govoreći o planiranim investicijama, Zeliger je istakao da se pripremaju brojni projekti u narednih nekoliko godina, koje će Hemofarm „staviti u red mega-proizvodnih lokacija, čak i u međunarodnim okvirima“.

„Iznos investicija koje planiramo blizu je cifri od 100 miliona evra i to će biti uloženo u oblast koja će obezbediti konstantno snabdevanje. Ova investicija predstavlja deo naše obaveze i rešenosti da obezbedimo lanac snabdevanja u budućnosti,“ rekao je Zeliger i naglasio da u 2023. godini očekuje dvocifreni rast kompanije Hemofarm.

„Uvek predstavlja mali izazov da rastete kada ste već lider na tržištu, ali mi volimo izazove. Iz godine u godinu rušili smo svoje sopstvene rekorde u poslovanju, upravo kao rezultat neprekidnog ulaganja. Hemofarm je jedna moderna organizacija, sa visokim standardima koji se mogu porediti sa onima u bilo kojoj razvijenoj kompaniji u Nemačkoj ili ostatku sveta. Mi smo dokaz da se može uspešno poslovati u Srbiji, naravno pod uslovima koji se odnose na svaki biznis bilo gde u svetu,“ rekao je on.

Zeliger je podsetio i da je ove godine Hemofarm na tržištu predstavio nekoliko novih lekova - za multipla sklerozu, od koje u Srbiji boluje 10.000 ljudi, kao i jedan novi lek protiv virusa gripa.

„Važno je voditi računa o manjim grupama pacijenata i mi smo ponosni da i tu dajemo svoj doprinos. To je deo naše kulture, naš DNK, to smo mi,“ poručio je generalni direktor Hemofarma.

Hemofarm u Srbiji i regionu posluje kao deo STADA grupe, koja ima poslovnu tradiciju dužu od jednog veka, i jedan je od najvećih nemačkih investitora u Srbiji.

„Najbolji pokazatelj koliko je tržište Srbije bitno za STADA grupu je investicija od skoro 450 miliona evra, koliko je od 2006. godine uloženo u Hemofarm. Srbija i ceo region Zapadnog Balkana predstavljaju za nas jedno tržište koje veoma obećava, tako da neprestano težimo da unapredimo svoje poslovanje i ojačamo našu lidersku poziciju. U ovom momentu nalazimo se na prilično uzbudljivoj putanji rasta i zaista smo posvećeni tome da tako nastavimo i u godinama koje dolaze. Naš plan je da nastavimo da intenzivno ulažemo u razvoj naših zaposlenih i da drugima svojim primerom pokažemo da su promene na bolje uvek moguće,“ izjavio je Zeliger i u intervjuu za magazin „Cord“ podsetio da je ove godine predstavljana jedinstvena multimedijalna postavka STADA EXPO, koja je kreirana sa namerom da posetiocima pruži sveobuhvatno iskustvo o tome šta održivi razvoj predstavlja i šta znači kad jedna farmaceutska kompanija brine o budućnosti svih nas.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading