PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO LEPE VESTI: Sve više investicija dolazi iz Azije

Autor:

Vesti

08.11.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije rekao je da će Zapadni Balkan biti motor razvoja.

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO LEPE VESTI: Sve više investicija dolazi iz Azije

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u večerašnjem gostovanju na televiziji rekao je da sve više investicija u Srbiju dolazi iz Azije i da država uskoro kreće sa dodatnim planom.

- Nemam ništa protiv toga. Ni ne treba da bežimo od svog komšiluka, od BiH, Albanije, Hrvatske, Crne Gore, ni od koga. Tu je budućnost mnogo više, nego u mnogim zemljama EU. Samo što ja gledam mnogo dalje, šta će biti za 20 i 30 godina. Ovaj deo Evrope koji nazivaju Zapadnim Balkanom će da bude motor razvoja. Ne treba da se sekiramo, samo treba da radimo, guramo napred, razmišljamo o našim penzionerima, povećanja penzija, prekosutra je poslednji dan kad će oni dobiti prvi deo povećanja od 5 odsto, pre kraja meseca krećemo sa 20.000 dinara poklonom za starije sugrađane. Mi smo bili "krivi" jer su plate krenule ubrzano da rastu, a ne mogu da rastu dvostruko brže od penzija, tako da će i oni biti zadovoljni - istakao je Vučić.

- Sve više investicija dolazi iz Azije, Kina, Koreja, Japan, i to su važne stvari. Uskoro izlazimo sa dodatnim planom, ne novim, ali dodatnim, šta je to što ide više i koliko od prvog januara u javnom sektoru. Onda možemo da kažemo šta će da ide tamo iza maja i juna, ali i o drugim platama i penzijama - rekao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (52)

Loading
Kata

08.11.2023 19:00

Svaka nova investicija je dobdodosla jer doprinosi ekonomskom napretku i razvoju zemlje.

Ana

08.11.2023 19:01

Sve to znaci nova radna mesta u Srbiji

Lola

08.11.2023 19:03

Svaka nova investicija je vetar u leđa ekonomskom razvoju Srbije.

Luka

08.11.2023 19:22

Najava novih ulaganja iz azijskih zemalja.