MATIĆ PRED FJORENTINU: Bolji su od Lajpciga, Čukarički može kao Juventus!

Autor:

Sport

08.11.2023

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener "brđana" optimista pred utakmicu četvrtog kola Lige konferencija u četvrtak.

MATIĆ PRED FJORENTINU: Bolji su od Lajpciga, Čukarički može kao Juventus!

Foto: Starsport

Trener Čukaričkog Igor Matić održao je konferenciju za medije pred utakmcicu sa Fjorentinom u četvrtak veče!

Brđani od 18.45 časova dočekuju Violu u okviru 4. kola Lige konferencije u nameri da ove sezone osvoje prve bodove u grupnoj fazi.

Iskreno, ja sam oduševljen šta Fiorentina radi u poslednje vreme. Gledao sam ih protiv Lacija, Juventusa i Empolija. Možda ih ne prati rezultat, mislim da su jako dobar tim koji konstantno napada, igra kroz posed i ofanzivno. Čeka nas dobra utakmica. Uvek govorim igračima da treba da budemo hrabri i da imamo veru u sebe i šta nam Bog da. Posle meča sa TSC-om smo imali dva dana za pripremu, ali to nije alibi. Spremili smo ovaj meč na najbolji mogući način, uz sav respekt prema Fiorentini koja je favorit u svim mečevima u grupi.

Foto: Starsport

Fudbaleri Čukaričkog

Na pitanje da li Čukarički može kao Juventus, da iz nešto opreznije igre i jednog gola dođe do trijumfa, Matić je rekao:

Nadam se da može. Ako gledamo statistiku, mi jesmo izgubili 6:0, a Fiorentina je protiv nas šutnula 19 puta - protiv velikog Juventusa 26 puta. Imala je posed 70-30, protiv nas 67-33, Onda su manje kornera imali protiv nas, u svim statističkim parametrima bila je bolja protiv Juventusa, nisu dali nijedan gol. Treba nekad i sreće i disciplina u defanzivi. Nadam se da ćemo biti dosta koncentrisaniji nego u Italiji. Mi smo tamo primili dva gola na našu postavljenu odbranu, što je nedopustivo na ovom nivou. Posle toga i crveni karton, meč je otišao u drugom pravcu. Sa igračem manje je mnogo teško, i veći timovi na ovom niovu mogu da imaju problema. Videli ste Atletiko protiv Seltika, Seltik koji je primio šest u LŠ, a imao igrača manje.

Upozorio je Matić i kakve probleme Čukarički ima pred ovaj meč, odnosno da kapiten Marko Docić neće igrati.

Marko Docić nije doputovao, bolestan je i ima temperatutu. Aleksa Janković povreda zadnje lože, Luka Adžić isto. Tomović ima problema sa preponama, Serafimović je dobio udarac u glavu, Subotić je suspendovan, Ze Mario takođe sa preponama ima problem. Nemamo sedam igrača, poveli smo dva omladinca - rekao je Matić i dodao:

Ono što ja tražim od srpske javnosti da budemo pozitivni prema ovim momcima, da im damo podršku. Cvetković ima 16 godina, najmlađi učesnik u LK, dva omladionca, dva momka koji su donedavno igrali Srpsku ligu. Fiorentina daje milione za igrače, mi nismo uložili nijedan euro u prelaznom roku. Ne treba meni kao treneru podrška, dajte tim momcima. Ja ću sve da podnesem. Javna kritika treba da postoji, ali ako pričamo o Fiorentni i Čukaričkom ovo je nivo iznad nas. Predaje nema. Igra se 11 na 11, iznenađenja su moguća. Koliko sutra, uz dužno poštovanje prema Fiorentini.

Nije Matić želeo da govori o formaciji, odnosno da otkriva kako će Čuka igrati, ali je najavio da će Brđani dati sve od sebe da ostvare povoljan rezultat.

Videćemo, gledali smo Fiorentinu, znamo je. Mislim da smo meč spremili na najbolji mogući način, sigurno da mnogo zavisi od njih. Ja se nadam da će oni imati loš dan, a mi svoj najbolji. Gledali smo Zvezdu u utorak, jako je teško srpskim klubovima paritati na nivou Evrope. Nije to isti nivo. Zvezda nije mogla protiv Lajpciga, a uložila je 50 miliona, a ja sam siguran da je Fioretina bolja od Lajpciga. Treba da igramo ono što smo trenirali, jedino tako možemo da ostvarimo povoljan rezultat - kaže Matić i dodaje:

- Želim da pozovem navijače da dođu u što vežem broju, da uživaju u fudbalu, ne znam koliko ćemo još biti u prilici da gledamo Fiorentinu. Daj Bože svake godine - rekao je Matić za kraj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading