POSLE VISOKIH TEMPERATURA STIŽE SNEG! RHMZ najavio naglu promenu vremena!

Autor:

Vesti

02.12.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Marko Čubrilo najavljuje da nas večeras očekuje premeštanje hladnog fronta, što će rezultirati padavinama i zahlađenjem.

POSLE VISOKIH TEMPERATURA STIŽE SNEG! RHMZ najavio naglu promenu vremena!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, ST/N. MANDIĆ, Tanjug/J. ILIĆ

Marko Čubrilo ističe da će čak i niži predeli biti prekriveni snegom, a tokom večeri se očekuju olujni udari južnog vetra praćeni naglim zahlađenjem. Lokalno se može očekivati vrlo intenzivne padavine, pljuskovi krupe, sugradica pa čak i sneg praćen grmljavinom.

Nedelja će biti osetno hladnija i vetrovita, sa promenljivom oblačnošću i mogućim snegom u pojedinim delovima zemlje. Ponedeljak će doneti mraz ujutro, suvo i hladno vreme tokom dana, dok se u utorak očekuje blago toplije vreme uz okretanje vetra na jugoistočni smer.

Promenu vremena večeras najavio je i RHMZ.

Naoblačenje sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje je zahvatilo sever Vojvodine u naredna dva sata će se premeštati ka Sremu i Bačkoj - objavio je nešto posle 16 časova RHMZ.

Kaže i da će sutra biti osetno hladnije.

- Prolazno naoblačenje sa slabom kišom posle podne zahvatiće severne, zapadne i jugozapadne, a uveče i noću proširiće se i na ostale predele naše zemlјe. Vetar će biti u skretanju na severozapadni, a temperatura u osetnom padu. Tokom noći između subote i nedelјe sa padom temperature kiša će preći u slab sneg ponegde u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije, a slab sneg je tokom jutra moguć ponegde i u nižim predelima zapadne i cetralne Srbije. U nedelјu osetno hladnije sa maksimalnom temperaturom od 3 na severu do 9 °S na jugu zemlјe - kažu u RHMZ.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading