DANAS BI OBAVEZNO TREBALO DA URADITE OVE DVE STVARI! Obeležavamo Svetog proroka Avdiju!

Autor:

Vesti

02.12.2023

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prorok Avdija je bio učenik i savremenik velikog proroka Ilije, koga je duboko poštovao i cenio.

DANAS BI OBAVEZNO TREBALO DA URADITE OVE DVE STVARI! Obeležavamo Svetog proroka Avdiju!

Foto: printskrin

Danas je veliki praznik za Srpsku pravoslavnu crkvu - obeležavanje Svetog proroka Avdije, čija se životna priča i dela prenose kroz vekove. Rođen u selu Vitaharamska, Avdija je bio izuzetno pobožan još od mladosti.

Kada je čitav Izrael počeo da se odvraća od Boga, on je ostao verni službenik, tajno se moleći Bogu svojih otaca i ne klanjajući se Valu.



Kada je car Ahava skrenuo sa pravog puta i počeo da se klanja idolima, Avdija nije krenuo za njim, već je odlučio da posveti svoj život Bogu. Poznat je po tome što je sakrio stotinu Božijih proroka od hajke koju je podigla zla carica Jezavelja, supruga cara Ahave. Avdija je hrabro rizikovao svoj život kako bi spasao proroke, skrivajući ih u dve pećine i obezbeđujući im hranu i vodu.

Prorok Avdija je bio učenik i savremenik velikog proroka Ilije, koga je duboko poštovao i cenio. Njihovo prijateljstvo i uzajamno poštovanje ostavili su dubok trag u istoriji prorokovanja. Avdija je ostavio knjigu proročanstava o carstvu gospodnjem, čime je trajno zabeležio svoje duhovno nasleđe.

Prema verovanjima, vernici bi trebalo da izbegavaju fizičke poslove, a da se posvete pripremi svojih domova i zamese hleb. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading