Ministar Gašić posetio u Babušnici renovirani objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja i obišao radove u stanici MUP-a

Autor:

Vesti

30.11.2023

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar je, takođe, najavio da će u narednom periodu raditi na tome da ovo vatrogasno-spasilačko odeljenje dobije nova vatrogasna vozila.

Ministar Gašić posetio u Babušnici renovirani objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja i obišao radove u stanici MUP-a

Foto: MUp Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić posetio je danas u Babušnici renovirani objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja i obišao radove na rekonstrukciji zgrade Policijske stanice u ovoj pirotskoj opštini i tom prilikom poručio da se poboljšanjem uslova rada policijskih službenika unapređuje i povećava sigurnost građana čije živote i imovinu srpski policajci i vatrogasci danonoćno štite.

Ministar Gašić je rekao da se u vatrogasne službe nije dovoljno ulagalo, a da su vatrogasci ti koji uvek, kao i tokom snežnih nepogoda zbog kojih je u ovoj opštini proglašena vanredna situacija, prvi pomažu građanima.

- Obnavljanjem Vatrogasno-spasilačkog odeljenja, vatrogasci koji požrtvovano spašavaju živote građana ove opštine i štite njihovu imovinu u vanrednim situacijama, radiće u boljim uslovima i tu se nećemo zaustaviti, jer poboljšanjem uslova u kojima naši vatrogasci rade utičemo i na njihovu bolju efikasnost u zaštiti koju smo dužni da pružimo građanima Srbije -  rekao je ministar i naglasio da Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na izgradnji i obnavljanju vatrogasnih jedinica, posebno onih manjih poput babušničke.

Ministar je, takođe, najavio da će u narednom periodu raditi na tome da ovo vatrogasno-spasilačko odeljenje dobije nova vatrogasna vozila i kvadove imajući u vidu razuđenost ove opštine i reagovanje vatrogasaca-spasilaca na nepristupačnom terenu.

Prilikom obilaska radova na obnovi Policijske stanice u Babušnici, ministar unutrašnjih poslova je istakao da se policajci spremno i profesionalno suočavaju sa svim bezbednosnim izazovima i problemima kako bi zaštitili građane i naglasio da je zadatak Ministarstva da i u narednom periodu nastavi da radi na jačanju kapaciteta policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading