VUJOVIĆ U TOPOLI: Gradićemo 23km nedostajuće kanalizacione mreže (foto)

Autor:

Vesti

29.11.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće izgrađeno ukupno 23 kilometara kanalizacione mreže u tri naselja u Topoli - Ljubeselo, Meterize i Livade.

VUJOVIĆ U TOPOLI: Gradićemo 23km nedostajuće kanalizacione mreže (foto)

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Irena Vujović

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Topoli lokaciju u neselju Ljubeselo, gde je građanima predstavljen projekat izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže i gde će uskoro početi i radovi na terenu.

Vujović je istakla da će u opštini Topola, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, biti izgrađeno ukupno 23 kilometara kanalizacione mreže u tri naselja - Ljubeselo, Meterize i Livade.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo u Topoli i što me je veliki broj građana sačekao da svi zajedno pogledamo projekat za nedostajuću kanalizacionu mrežu ovde u Ljubeselu. Želim da pohvalim kvalitetan projekat koji je opštinsko rukovodstvo pripremilo i što su imali takvu viziju. Kanalizaciona mreža će biti priključena na postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Topoli, koje ima kapacitet 8.000 ekvivalent stanovnika, a trenutno radi za 4.500 ekvivalent stanovnika. Izgradnjom kanalizacije u ova tri naselja pokrivamo potrebe još 3.500 stanovnika, i prečistač će raditi punim kapacitetom. Država je obezbedila sredstva za ovaj projekat, krajem decembra krećemo u izbor izvođača, a zavisno od vremenskih prilika, već u februaru bi mogli da počnu radovi - rekla je Vujović.

Ističući da je zaštita životne sredine prioritet, ministarka je navela da je nedavno u Topoli obišla i nesanitarnu deponiju, koja predstavlja veliki ekološki problem za građane.

- Nesanitarna deponija je problem koji muči građane duže od 30 godina. Drago mi je što su imali snage i volje da zatvore deponiju, pa će u narednim godinama otpad voziti na regionalnu deponiju u Jagodini. Opštinsko rukovodstvo me je obavestilo da su spremili projekat sanacije i rekultivacije. Ministarstvo koje vodim iz godine u godinu podržava kvalitetne projekte, pozivam opštinu Topola da kandiduje projekat na našem konkursu, jer se trudimo i obezbeđujemo sredstva za sanaciju i rekultivaciju deponija. Početkom godine raspisaćemo konkurse kojima je cilj unapređenje kvaliteta vazduha, zemljišta i životne sredine, i očekujem da će, ne samo Topola, nego i ostale lokalne samouprave iz Šumadijskog okruga, kandidovati dobre projekte - rekla je Vujović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading